Főoldal Filmek Ultron akár így is kinézhetett volna a Bosszúállók: Ultron korában
Filmek

Ultron akár így is kinézhetett volna a Bosszúállók: Ultron korában

A Bosszúállók: Ultron kora koncepciós tervezője Phil Saunders osztott meg egy alternatív, korai tervet Ultronról.

455
Bosszúállók: Ultron kora

A Bosszúállók: Ultron kora koncepciós tervezője Phil Saunders osztott meg egy alternatív, korai tervet Ultronról.

A Marvel Studios Bosszúállók csapata a folytatásban a gonosz Ultronnal kerültek összetűzésbe, Tony Stark életre keltett gonosz robot személyével, akit eredetileg arra teremtettek volna, hogy megvédje a Földet. A mesterséges intelligencia azonban öntudatra ébredt, s az ellenséget nem a Földet fenyegető idegen fajokban látta, hanem az emberekben.

Phil Saunders közösségi oldalán osztott meg néhány korai tervet Ultron fejéről, pontosabban a karakter fejéről, hogy milyen más külsőt is kaphatott volna a karakter. A leírásban a tervező azt is elárulta, hogy mikor ezt a dizájnt megrajzolta, próbálták kitalálni a karakter arckifejezését.

A végeredmény teljesen más lett, és bár a filmben a látványban nem volt okunk a panaszra, mert a Bosszúállók New York után Szöult és Szokoviát is alaposan lerombolták Ultron és a robotok ellen vívott nagy harcban, ellenben Joss Whedon nem találta az egyensúlyt a narratíva és a látványorgia között. Sokan úgy érzik, hogy a stúdió elvesztegette az egyik legígéretesebb gonoszát a filmben, mert többet is ki lehetett volna hozni. Ultron a film végén megsemmisült, ám sokan úgy gondolják, hogy még visszatérhet a jövőben, lévén egy MI-ről beszélünk, aki halála előtt még elrejthette programkódját valahol a világban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események