Főoldal Filmek Újabb véres horrorfilmet támaszt fel a Blumhouse, érkezik a Véres Valentin
Filmek

Újabb véres horrorfilmet támaszt fel a Blumhouse, érkezik a Véres Valentin

A Véres Valentin csákányos gyilkosa visszatér.

386
Véres Valentin 3D
Forrás: Lionsgate

John Carpenter és Debra Hill 1978-as Halloween című filmje számtalan módon változtatta meg a horror világát, többek között a slasher-filmek népszerűségének növekedésével, amelyek ünnepek köré épültek, mint például az 1981-es Véres Valentin. Míg az eredeti film 2009-ben kapott egy 3D-s feldolgozást, a Bloody Disgusting jelentése szerint egy újabb adaptáció van készülőben, ezúttal a Blumhouse Productions vezetésével.

További részleteket egyelőre nem árultak el a készülő produkcióval kapcsolatban, de tekintve, hogy a koncepció eddig nem kapott akkora figyelmet, mint más franchise-ok, a rajongók izgatottak lehetnek Harry Warden történetének újjáéledése miatt.

Az eredeti film egy kis bányász közösségben játszódik, ahol a felügyelők egy kisebb csoportja elhagyja helyét, hogy részt vegyen egy Valentin-napi ünnepségen. A felügyelet hiánya miatt robbanás történik, amely öt bányászt csapdába ejt a föld alatt. Harry Warden az egyetlen túlélő, aki a társai testéből lakmározik. A következő évben Warden megöli azokat a felügyelőket, akik részt vettek a táncon, és kijelenti, hogy minden évben elköveti ezeket a bűncselekményeket, ha a város nem mond le a Valentin-napi terveiről. Warden-t azonban elfogják és bezárják egy elmegyógyintézetbe. Évtizedekkel később a város újra ünnepelni kezd, és a gyilkosságok folytatódnak.

A többi slasher-sorozattól eltérően, az eredeti film pozitív fogadtatása ellenére, a film nem kapott folytatásokat. 2009-ben készült el a remake a Véres Valentin 3D címmel, Patrick Lussier rendezésében. A film kiemelkedett a 2000-es évek horrorfilmjei közül, mivel kihasználta a 3D-technológia növekvő népszerűségét, ami szokatlan volt, ugyanis az akkori R-besorolású horrorfilmek nem alkalmazták a térhatást a filmvásznon.

A reboot egyik sztárja Tom Atkins volt, aki A köd és a Halloween III: Season of the Witch című projektek révén vált a műfaj kedvencévé. A színész korábban elmesélte, hogy amikor megtudta karakterének brutális halálát, azonnal beleszeretett a szerepébe.

“[Patrick Lussier rendező] azt mondta: ‘Szeretném, ha eljátszanád ezt a serifet, Jimmy Burke-ot a filmben, de amikor elmesélem, hogyan halsz meg, lehet, hogy nem akarod megcsinálni.’ Erre én azt mondtam: ‘Ki vele, hogyan halok meg,'” – osztotta meg Atkins még 2020-ban az egyik interjújában. “Végül elmondta, hogy az arcom alsó felét egy csákány letépi, és a közönség jobb válla fölött a moziterem sarkába repül. Erre azt feleltem: ‘Ó, benne vagyok. Számíthatsz rám. Ez nagyszerű szórakozásnak hangzik.’ És valóban az is volt.”

gore
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Filmek

Bemutatódátumot kapott az Öt éjjel Freddy pizzázójában 2. része, eltolták a M3GAN 2.0 premierjét

A Blumhouse több filmjének bemutatóját is módosította, köztük az Öt éjjel Freddy...

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Filmek

Bejelentették az Öt éjjel Freddy pizzázójában folytatását

Hivatalosan is zöld utat kapott az Öt éjjel Freddy pizzázójában folytatása.

Éjszakai merülés
Filmkritikák

Éjszakai merülés kritika

Az Éjszakai merülésben azért kapálóznak a színészek, hogy túléljék ezt a filmet.