Wide Screen
Image default
Játékok

Újabb szivárgás a PS5-ről

Kivételesen nem a gép hardveres tartalmáról jutottak ki információk, hanem egy szoftveres eszközről.

Kivételesen nem a gép hardveres tartalmáról jutottak ki információk, hanem egy szoftveres eszközről.

Utoljára tavasszal hallottunk bármi hivatalosat is az új készülő PlayStation-ről, akkor a hardveres képességeit villogtatták meg egy picit előttünk. Azonban ez nem csoda, hiszen egy neve elhallgatását kérő fejlesztő azt nyilatkozta, hogy a Microsoft dev. kitjét már egy ideje a birtokukban tudhatják – ezt nevezik most Scarlettnek -, azonban a PS hasonló csomagját csak a nyáron vehették át. Ennek a kódneve ha minden igaz a Prospero lesz. Illetve mindkét géphez van alapértelmezetten kamera is (valószínűleg a streameléshez). Ezeket az infókat a Gizmodo csapata hozta le, megbízható forrásra hivatkozva.

A RespawnFirst is egészen érdekes infókkal állt elő, hiszen ők egy szoftveres újdonságról rántották le a leplet. Állításuk szerint olyan fájlokhoz jutottak hozzá, amelyek a PlayStation Assistance létezését támasztják alá. Nem kell megijedni, ez nem egy új Alexa, Siri vagy Google Now. Inkább egyfajta “játékmenet asszisztens”-ként referálnak rá. A működése nagyjából abból áll, hogy figyeli a játékos in-game teljesítményét és ahhoz képest állítja be a nehézségi szintet, sőt még néhol segítséget is tud nyújtani. Alapvetően megfigyeli a gamernek a tartalomhoz való hozzáállását is. Sok-sok frusztrált felhasználónak fog ez segítséget nyújtani a játékok végigjátszása során.

Természetesen ez a segítség opcionális lesz, hiszen nem mindenki igényli, hogy fogják a kezét egy-egy kaland közben. Továbbá még azt is állították, hogy a konzolt most már stabilan 2020 végére lőtték be. Óvatosan kell bánni ezekkel az információkkal, azonban már régebben is hallhattunk ilyenről a következő generáció kapcsán, szóval még igazság alapja is lehet. Természetesen a kiemelt képen csak a PS4 Pro látható, hiszen arról van csak hivatalos kép.

Még több a témában...

Augusztus végén érkezik a Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition

Fonyódi Dávid

Jövő héten bemutatkoznak a PlayStation 5 játékai

Sinka Tamás

Megérkezett a WRATH: Aeon of Ruin legújabb frissítése és bemutatkozott a Founder’s Edition Big Box kiadása

Fonyódi Dávid

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat