Főoldal Filmek Újabb részletek A galaxis őrzői vol. 2. történetéről
Filmek

Újabb részletek A galaxis őrzői vol. 2. történetéről

Megtudtuk, hogy mit keres Nebula a Milano nevezetű űrhajón, valamint Yondu és Ravagers miért játszik kulcsszerepet a folytatásban.

891

Megtudtuk, hogy mit keres Nebula a Milano nevezetű űrhajón, valamint Yondu és Ravagers miért játszik kulcsszerepet a folytatásban.

A hétvégi Super Bowl alatt újabb előzetest kapott James Gunn 2014-es filmjének folytatása, A galaxis őrzői vol. 2. Nagyon várjuk az Őrzők következő nagy kalandját, melyben egytől-egyig visszatérnek az első rész kalandorai, mi több, még új szereplőkkel is kiegészülnek. Yondu is Őrzőnek áll, ahogy tette azt a képregények világában.

Az embargó lejártával több dolgot is megtudtunk A galaxis őrzői vol. 2. filmről, köztük azt, hogy Yondu és Nebula milyen szerepet tölt majd be. Egy csapat riporter tett látogatást Georgia államban található Atlanta stúdióban. A következő dolgokra derült fény:

 • A folytatás három hónappal játszódik az első rész után.
 • Az Őrzők új csapata jótetteivel szolgálja a galaxist, de ennek ára van… A csapat Sovereign lakosok megmentésére sietnek, akiket egy félelmetes fenevad tart rettegésben. A szörny megpróbálja felfalni a bolygó áramforrását. Az Őrzők fizetsége: a lakosság cserét ajánlj fel nekik, hajlandók elcserélni Nebulát, ha Űrlord és csapata megszabadítják őket a fenevadtól.
 • Az Őrzők Nebula-t a Xander-ra akarják szállítani, hogy átadják őt a Nova Cops-nak. De természetesen a dolgok félrecsúsznak. James Gunn szerint az utazás hihetetlenül bonyolulttá válik.
 • A szörny legyőzése után Mordály nem tartja elég fizetségnek Nebula-t, ezért ellop néhány erőforrást/akkumulátort a bolygóról, amellyel csak felbőszíti a Sovereign-eket és vezetőjüket, Ayesha-t. Válaszlépésként Ayesha felbéreli a Ravagers-öket, hogy kapják el az Őrzőket, s hozzák vissza az elemeket.
 • Sovereign egy genetikailag teremtett népcsoport, akik olyan problémákon akadnak fenn, mint az illem és az etikett. Mordály lopása mélyen sérti őket, és úgy tűnik, hogy bármeddig képesek elmenni, csakhogy visszaállítsák a becsületet.
 • Eközben Yondu azon lesz, hogy meggyőzze a Ravagers-okat, hogy hagyják Quill-t (Chris Pratt) és csapatát, de nem hallgatnak rá. Yondu ezúttal nem követi majd Quill-t, hiszen az első rész végén nem kapta meg a „gömböt”. A dolgok ellenére Ayesha egy feladattal bízza meg Yondu-t, miközben Taserface felkelést szít, hogy buktassák meg Yondu-t a Ravagers-ök vezetőjét.
 • A csapat a film korai szakaszában fel fog oszlani. A nézőkben felmerül majd a kérdés, hogy ha fognak, akkor mikor fognak újra egyesülni.
 • A filmnek két szupergonosza is lesz, az egyik Ayesha, a másik Taserface (Chris Sullivan), akit Kevin Feige korábban így írt le: „vágyaival kevésbe lesz gigászi karakter, mint volt Ronan az első részben”.
 • Az Őrzők legendája jókora méreteket öltött Ronan legyőzésével, Peter Quill szerepével, és a Végtelen kövek felbukkanásával odáig jutunk, hogy megismerjük Ego-t (Kurt Russell), aki fiát, Űrlordot keresi. Ezekből úgy tűnik, hogy Ego már azóta keresi fiát, hogy Yondu képtelen volt leszállítani Quill-t.
 • Ego-val történő utazásunk során egy személyi kísérőt is kapunk, Mantis-t (Pom Klementieff). Rendkívül naív karakterként lehetne leírni őt, összehasonlításként Drax-et (Dave Bautista) egy világi tudósként képzeljük el.
 • Eredetileg Gunn arra készült, hogy több Őrzőt is bemutat a folytatásban, de végül a szkript vizsgálata során kivágta őket a filmből. Ennek ellenére Gunn azt állítja, hogy a karakterek valószínűleg felbukkannak még a jövőben az Őrzők valamelyik folytatásban (utalhatott itt képregényre is, de akár egy harmadik részre is).

Ez minden, amit tudni lehet a film történetéről. A legnagyobb kérdés most már csak az, hogy a csapat egyesülni fog-e a szétválásuk után. És ha igen, akkor marad-e mindenki vagy esetleg az új tagoktól el kell búcsúznunk?

A galaxis őrzői vol. 2. bemutatója 2017. május 4-én lesz Magyarországon.

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Czanik Gergely

A DC és Marvel Multiverzum egyik adminja vagyok. Továbbá a YouTube csatornánkra igyekszem jobbnál-jobb videókat gyártani.

1 Hozzászólás

Közelgő események