Újabb pletykák a PS5 gyártási nehézségeiről

Ismét a Bloomberg értesülései alapján keltek szárnyra hírek a Sony új konzoljáról.

Ismét a Bloomberg értesülései alapján keltek szárnyra hírek a Sony új konzoljáról.

Nagyjából két hónapja, februárban már volt egy csokor pletyka a Bloomberg nevű gazdasági, üzleti lap révén a PlayStation 5 kapcsán. Akkor a várható gyártási költségeken volt a hangsúly, s a mostani értesülések is erre a vonalra vannak felfűzve. A lap szerint a Sony még mindig nem tudja hogyan árazza a konzolt, mivel egyes alkatrészek nehezen beszerezhetőek és drágák. Amiatt az 500 és 550 USD-s ár között vacillálnak, ha hinni lehet a lap névtelen informátorának.

Mindez viszont magát a gyártást is nehezíti. A japán cég a drágább ár miatt kisebb keresletre számít, ezért az elkészítendő példányszámot is állítólag kisebbre veszik. 5-6 millió készülék kerülhet forgalomba 2021 márciusáig, hasonló időszakban (két negyedév) a PS4 7.5 millió darabot tudott felmutatni.

A Bloomberg szerint az ár miatti esetleges csalódást a PS4 leárazásával (a sima ára 300, a Proé 400 USD-re menne le a lap szerint) kompenzálnák, hogy a PlayStation Plus és a PlayStation Now szolgáltatások felé terelgessék a felhasználókat. Mindez persze változhat a Covid-19 világjárvány kapcsán, illetve a Microsoft lépeseinek függvényében, de elvileg az őszi start nagyjából kőbe van vésve, ha külső körülmény nem befolyásolja.

A gép külsejéről is szó esik a cikkben, állítólag csak egy maroknyi bennfentes ismeri jelenleg, de a DualSense-et (a PS5 kontrollere) is azért kellett idejekorán leleplezni, mert félő volt, hogy azok esetleg kiszivárognak a partnerektől, akik már megkapták az információkat. A konzol tömeggyártása júniusban már megindulhat, de a már említett világjárvány itt is nehézségeket okoz. A Sony mérnökeinek ugyanis nehézséget jelenthet mindez, hogy utolsó simításokat végezhessenek a gyártás helyszínén az utazási korlátozások miatt, valamint jelen helyzet ugye a launchra készülő játékok fejlesztését is hátráltatja.

A végére szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy pletykákról és nem tényekről van szó, még ha a forrás egy elismert gazdasági lap – ennek megfelelően, érdemes helyén kezelni. Továbbá a világjárvány és az ennek kapcsán felmerülő problémák vélhetően ugyanúgy sújtják a rivális Microsoftot is, szóval nem érdemes azt gondolni, hogy csak a japán cég lehet bajban az új gépének bevezetésével és az ezt övező feladatokkal.

Total
0
Shares
Previous Article

Stellan Skarsgard is leszerződött a Cassian Andor-sorozatra

Next Article
Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

Jyn Erso miatt Leia több jelenetét is kivágták a Zsivány Egyesből

Related Posts
Wide Screen YouTube