Főoldal Sorozatok Új Páncélba zárt szellem anime sorozat készül
Sorozatok

Új Páncélba zárt szellem anime sorozat készül

2026-ban egy új feldolgozást kap a népszerű cyberpunk anime.

319
Ghost in the Shell
Forrás: Bandai Namco

Május 25-én jelentette be a Bandai Namco Filmworks, hogy a népszerű japán anime, a Páncélba zárt szellem egy új sorozat feldolgozást kap 2026-ban. A korábbi filmekhez és szériákhoz hasonlóan az új anime is Siró Maszamune azonos című mangáin alapszik. A gyártást elsősorban a Science SARU végzi, akik már közzé is tették a címet, amely japánul Kókaku kidótai (The Ghost in the Shell). A bejelentés mellé posztert és rövid ízelőtő előzetest is kaptunk, amely az eredeti animét idézi.

A Páncélba zárt szellem egy népszerű és nagy múltú japán cyberpunk széria. Siró Maszamune még a 80-as évek végén adta ki első mangáit ezen a címen, amely egy disztópikus, futurisztikus cyberpunk jövőt festett le, amelyben ember és gép egyre inkább összefonódik. A széria igazi hírnevét az 1995-ös Páncélba zárt szellem című anime alapozta meg, amely vizualitásában egészen egyedülálló volt, mély filozofikus műnek is felfogható és többek között olyan későbbi filmeket inspirált, mint a Mátrix. Az anime alapján egy élőszereplős hollywoodi filmadaptáció is készült 2017-ben Scarlett Johansson főszereplésével. Az új anime sorozat az eredeti 1995-ös mű remakeje lesz. A történet a 21. század közepén játszódik, a fiktív Niihama városában, ahol a 9-es Csoport nevű rendvédelmi szerv kiborg őrmestere, Kuszanagi Motoko, egy rejtélyes hackert üldöz. A nyomozás egy összeesküvést leplez le, amelyben a nagyvállalatok és politikusok is érintettek.

A Páncélba zárt szellem igazi médiafranchise lett az elmúlt évtizedekben, hiszen megannyi új manga, anime, könyv vagy videójáték készült hozzá. A legutóbbi anime, amely Siró mangái alapján készült, az a Ghost in the Shell: SAC_2045 The Last Human volt, mely egyúttal egy filmes lezárása is lett a Ghost in the Shell: SAC_2045 második évadának. A széria a Netflixen futott 2020 és 2023 között.

A Bandai Namco Filmworks azt is bejelentette, hogy Siró Maszamune-nak 2025 tavaszán kiállítása lesz, ahol várhatóan már az új animét is promotálják. Az új Páncélba zárt szellem sorozaton a Bandai Namco és a Science SARU mellett a mangát kiadó Kodansha és a korábbi animéket gyártó Production I.G is ügyködik. A Science SARU stúdiót 2013-ban alapította Juasza Maszáki japán filmrendező és Eunyoung Choi dél-koreai animátor. Juasza gyártotta a 2017-es Lu over the wall című filmet, amely a Japan Media Arts Festival Awards animációs fődíját és az Annecy-i Nemzetközi Filmfesztiválon a „Cristal for a Feature Film” fődíját nyerte el, valamint szintén az ő nevéhez fűződik a Golden Globe jelölt 2022-es INU-OH című film is.

Ghost in the Shell 2026
Forrás: Bandai Namco Filmworks
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

ws littlenightmares2 210211 060719
Játékok

Átlépte az első millióját a Little Nightmares 2

Egészen gyorsan elérte ezt a nagy számot ez a remek folytatás.

elden ring
Játékok

Szinte biztosan nem mutatkozik meg márciusban az Elden Ring

Több információ alapján sem szabad számítanunk az előzetes gyors kiadására.