x
Játékok

Új operációs rendszeren dolgozik a Google

Könnyen megeshet, hogy már az andoridos idők utánra tervez a keresőóriás.

Új operációs rendszeren dolgozik a Google
  • Publishedaugusztus 16, 2016

Könnyen megeshet, hogy már az andoridos idők utánra tervez a keresőóriás.

A napokban jelentek meg olyan hírek, miszerint a Google egy új operációs rendszeren dolgozik, de a szoftver célját nem lehet tudni. Hivatalosan a Google nem ismerte el az új OS-t, de a cég egyik alkalmazottja volt olyan kedves, hogy beszélt picit a szoftverről.

Egy IRC-beszélgetésből derült ki, hogy a mérnökök egy nyílt-forráskódú szoftveren agyalnak a Google-nél. A GitHub oldalán egy korai fázisban lévő változata már el is érhető a programnak, és a tervek szerint hamarosan dokumentációt is fog kapni. A cégnél törekedtek arra, hogy végig nyílt maradjon, és bárki számára elérhető legyen az operációs rendszer. A projekt jelenleg a Fuchsia nevet viseli, ami két színből áll: a rózsaszínből és a lilából.

Sokan arra gondoltak, hogy az Android leváltásán törné a fejét a Google, de a jelek szerint erre kevés az esély. Az alfa fázisban lévő kódot megnézve, szembetűnő, hogy nem Linux kernelre épül, mint az Android, hanem teljesen másra. Elképzelhető, hogy a Chrome OS és az Android között fog elhelyezkedni a szoftver, s inkább az IoT-eszközökre fókuszál majd. Természetesen a Google nem erősítette meg a híreket, várnunk kell a leleplezésre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.