Új operációs rendszeren dolgozik a Google

Könnyen megeshet, hogy már az andoridos idők utánra tervez a keresőóriás.

Könnyen megeshet, hogy már az andoridos idők utánra tervez a keresőóriás.

A napokban jelentek meg olyan hírek, miszerint a Google egy új operációs rendszeren dolgozik, de a szoftver célját nem lehet tudni. Hivatalosan a Google nem ismerte el az új OS-t, de a cég egyik alkalmazottja volt olyan kedves, hogy beszélt picit a szoftverről.

Egy IRC-beszélgetésből derült ki, hogy a mérnökök egy nyílt-forráskódú szoftveren agyalnak a Google-nél. A GitHub oldalán egy korai fázisban lévő változata már el is érhető a programnak, és a tervek szerint hamarosan dokumentációt is fog kapni. A cégnél törekedtek arra, hogy végig nyílt maradjon, és bárki számára elérhető legyen az operációs rendszer. A projekt jelenleg a Fuchsia nevet viseli, ami két színből áll: a rózsaszínből és a lilából.

Sokan arra gondoltak, hogy az Android leváltásán törné a fejét a Google, de a jelek szerint erre kevés az esély. Az alfa fázisban lévő kódot megnézve, szembetűnő, hogy nem Linux kernelre épül, mint az Android, hanem teljesen másra. Elképzelhető, hogy a Chrome OS és az Android között fog elhelyezkedni a szoftver, s inkább az IoT-eszközökre fókuszál majd. Természetesen a Google nem erősítette meg a híreket, várnunk kell a leleplezésre.

Total
0
Shares
Previous Article

2017-ben érkezhet a Punisher első évada

Next Article

Újabb nevet dobtak be a Deadpool 2 Kábel szerepére

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!