Főoldal Játékok Új helyszínekkel és dinoszauruszokkal támad majd a Jurassic Park: Survival
Játékok

Új helyszínekkel és dinoszauruszokkal támad majd a Jurassic Park: Survival

A játékban megismerhetjük majd a sziget egy teljesen új oldalát is.

407
Jurassic Park: Survival
Forrás: https://jurassicparksurvival.com

A tavalyi The Game Awards egyik legnagyobb bejelentésének számított a Jursassic Park: Survival című túlélős kalandjáték, melyért a Saber Interactive felel. A bejelentés mellé akkor egy hangulatos kedvcsinálóval is szolgáltak, illetve kiderült, hogy a történet egy nappal a Jurassic Park eseményei után indul majd, és benne az InGen egy hátramaradt tudósát, Dr. Maya Joshit kell a játékosoknak valahogy egy darabban kijuttatniuk a Nublar szigetről.

Az előzetesben látható utolsó képsorok egy belső nézetes, egyszemélyes akció-kalandjátékot vetítettek előre, megannyi dinóval, akadállyal, ismerős helyszínekkel és jókora parafaktorral. Most John Melchior, a Universal Experiences executive producere és a Sabertől Oliver Hollis-Leick egy IGN-nel közölt exkluzív belsős kérdezz-felekben meséltek az ikonikus helyszínekről, s arról, hogy mi vár ránk a szigeten.

„Mindannyian azon dolgozunk, hogy bemutassuk, hogyan nézhetett volna ki a sziget a film eseményei után” – mondta Melchior. „Ezek egyrészt olyan ismert és közkedvelt területeket foglalnak magukban, mint a Látogatóközpont vagy a T-Rex karám. De egyben olyanokat is, amiket nem láttunk, olyan dolgokat, amelyek nem voltak részei a túrának, vagy amelyeket elvágott a vihar. A szigeten lévőknek ott kellett volna tölteniük az éjszakát, mit jelent ez? Mit láttak volna és hol maradtak volna, ha minden a terv szerint alakul? Ez az, ahol mi kezdjük. Egy dolog biztos – a sziget ugyanúgy része a történetnek, mint a szereplők és a dinoszauruszok.”

Ha már dinoszauruszok, a kérdésre, hogy milyen új fajok szerepelnek majd a játékban csak annyit válaszolt: „Az élet utat tör magának…”, Hollis-Leick viszont arra is kitért kicsit, hogy pontosan hogyan kell elképzelni majd a Nublar felfedezését a játékon belül.

„A sziget tele van különböző típusú terepekkel, amelyek közül a legtöbb elég nagy kihívást jelent. A játékosoknak kiemelt óvatossággal és sokszor tervezéssel kell majd haladniuk, ellenőrizve az útvonalakat. Lesznek olyan helyzetek is, amikor nagyon óvatosan kell lopakodni a környezetben, hogy elkerüljék bizonyos ragadozók figyelmét. Maya, a főszereplő nem szuperember és nem is akcióhős. Minden sarkon valódi veszély leselkedik rá, és minden játékosnak szüksége lesz a türelmére, a szívósságára és eszére ahhoz, hogy túlélje a sziget számos kihívását.”

A Universal és a Saber még mindig nem szolgált megjelenési ablakkal sem, de annyi biztos, hogy Mayának idén még semmi esélye arra, hogy kimentsük szorult helyzetéből. A Jurassic Park: Survival egyébként PC-re, PS5-re, illetve Xbox Series S/X-re várható.

„Élj túl ebben az izgalmas, belső nézetes akció-kalandban, az InGen kutatója, Dr. Maya Joshi bőrébe bújva, aki sajnos nem tudta elhagyni a Nublart, és fedezd fel a történet egy eddig ismeretlen oldalát. Izgalmas találkozások közepette tapasztald meg a dinoszauruszok nyújtotta veszélyeket és létezésük csodáját, de vigyázz, hisz alkalmazkodnak, úgy ahogy egyszer John Hammond megálmodta” – olvasható a hivatalos leírásban.

Jurassic Park Survival announced 1
Forrás: Destructoid
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic Park: Survival
Játékok

Készül az új túlélős Jurassic Park-játék

A Jurassic Park: Survival méltó módon bővítheti az eredeti park történetét.