Főoldal Játékok Új előzetesen és gameplay felvételen látható a Martha is Dead
Játékok

Új előzetesen és gameplay felvételen látható a Martha is Dead

Egy új platformra is érkezik a horror.

417

Az LKA stúdió fejlesztői még tavaly ősszel jelentették be új projektjüket, a Martha is Dead címet viselő játékot. Ebben a belsőnézetes horrorban keveredik a történelem, a folklór és a pszichológia, ehhez ráadásul valós helyszínek és események adják a körítést. A megjelenés idén lett volna esedékes, azonban halasztásra kényszerült a csapat. Kárpótlásul most, az IGN által két új, exkluzív anyaggal jelentkeztek, és a játék még hátborzongatóbbnak tűnik, mint legutóbbi állapotában.

A Martha is Dead története 1944-ben veszi kezdetét Toszkánában, ahol épp heves összetűzésben állnak a német seregek és a szövetséges haderők. A frontvonal mentén egy vízbe fulladt nő hulláját fedezik fel, azonban hamar világossá válik, hogy Martha nem önmagától esett a tóba. A játékos az elhunyt lány ikertestvérét irányítja majd, akinek a gyász, a trauma és a sokk ellenére ki kell derítenie, mi is történt valójában nővérével. A nyomozást a háborús konfliktus mellett a földöntúli erők jelenléte is nehezíti majd. A friss, másfél perces, nemes egyszerűséggel Tó címre keresztelt előzetesben megfigyelhetjük a játék fotorealisztikus grafikáját, valamint a nyomasztó helyszínekre is vethetünk néhány pillantást.

Egy komolyabb, majd’ negyedórás anyag is befutott, amelyen mozgás közben is láthatjuk, milyen veszélyekkel kell szembenéznünk. Habár a felvétel a PC verzió alapján készült, a fejlesztők bejelentették, hogy az eddigi hírekkel ellentétben nem Steam-exkluzív lesz a megjelenés. Xbox Series X-re is érkezik a cím, egyidőben a PC verzióval, valamikor 2021 folyamán. Ez azért különösen örömteli, mert a gameplay videón látottak szemkápráztató látványvilágot ígérnek, amihez remek táptalajt biztosít majd a next-gen hardver.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.

Hi-Fi Rush
Xbox

Így magyarázkodott az Xbox vezetője a stúdió bezárások miatt

Kisebb léptékű játékokat szeretnének az Xbox konzolon és a Microsoft is lefaragna...