Wide Screen
Image default
Játékok

Új címmel bővül a The Legend of Zelda világa, érkezik a Hyrule Warriors: Age of Calamity

Visszautazunk Hyrule múltjába.

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild azon játékok egyike, amely méltán érte el legendás státuszát, és nem igazán kell bemutatnunk senkinek. Sorra nyerte 2017-ben az év játéka címeket, összesített pontszámai alapján nem túlzás az elmúlt évtized egyik legjobb videojátékának hívni. Osztatlan sikere és népszerűsége pedig együtt járt azzal, hogy a Nintendo egyik legfontosabb szériája körül felpezsdüljön az élet. Két komoly kiegészítő is bővítette a BOTW világát, megtudtuk, hogy már javában készül a folytatás, majd 2019-ben megérkezett a Link’s Awakening című klasszikus epizód újrakevert változata. Ma pedig ismételten örvendezhetnek a rajongók, ugyanis a sorozathoz szorosan kapcsolódó franchise, a Hyrule Warriors is visszatér.

A Breath of the Wild eseményei Link ébredése után kezdődnek, aki épp 100 éven át tartó álmát követően, emlékeit elveszítve tér magához. Mint az a sztori legelején kiderül, egy évszázaddal korábban Hyrule népe csúnyán elbukott, Ganon pedig átvette a hatalmat a királyság fölött, létrehozva azt a poszt-apokaliptikus környezetet, ami a játék egészét jellemzi. A Hyrule Warriors: Age of Calamity ebbe a háborúba visz vissza minket, hogy közelebbről átélhessük, milyen veszéllyel is nézett szembe a birodalom, és láthassuk azt egykori teljes pompájában. A bejelentés mellé egy videót is kaptunk, amiben a játékbeli képsorok mellett fejlesztői kommentárokat is hallhatunk, Eiji Aonuma (producer, Zelda-sorozat) és Yosuke Hayashi (producer, Hyrule Warriors) által.

Még jobb hír, hogy a megjelenésre csak két hónapot kell várnunk, ugyanis november 20-án már a boltok polcaira is kerül, és kizárólag Nintendo Switch konzolokra lesz kapható. Link és Zelda mellett további jól ismert karakterek is irányíthatóak lesznek, és az elsődleges sorozat, valamint a hack & slash stílusú mellékág képviselői is meg fogják benne találni a számításaikat. Az előrendelők egy extra, Lucky Ladle nevű fegyverrel is gazdagodhatnak.

Még több a témában...

Bemutatkozott Gallia a Sid Meier’s Civilization VI – New Frontier Pass részeként

Fonyódi Dávid

Nem kap demót a FIFA 21, de jó okkal döntött így az EA

Szarka Roland

Itt van minden ami a legutóbbi Nintendo Direct Mini: Partner Showcase-en bemutatásra került

Fonyódi Dávid

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat