Főoldal Játékok Úgy néz ki, a driftelés bele volt kódolva a DualSense génjeibe
Játékok

Úgy néz ki, a driftelés bele volt kódolva a DualSense génjeibe

Sikerült kideríteni, mi állhat a tömeges meghibásodások hátterében.

429

Nagy felháborodást váltott ki a PlayStation 5 zseniális új kontrollerjének egyes darabjainak minősége. Egészen odáig jutottak el az emberek, hogy a Sony-t már csoportos keresettel is fenyegették, hiszen sokaknak mentek tönkre az adaptív ravaszok, vagy egyenesen a többi irányítón már megfigyelhető „driftelés” jelensége mutatkozott meg egészen rövid használat után. Ez nagyjából azt takarja le, hogy a szerkezet analóg karjai egy idő után elkezdenek önálló életre kelni.

Persze nem fellázadni fognak a gazdájuk ellen, csak akkor is érintkezést produkálnak, amikor nem is nyúlunk ahhoz az analóghoz. Mi okozza ezt? Az iFixit szétszedte, hogy tüzetesebben megvizsgálja a jelenséget. Arra a következtetésre jutottak, hogy nem megfelelő minőségű alkatrészeket használtak az összeszerelés során és ez okozhatja a gondot. Ugyan azt a szerkezetet kapta, mint a DualShock 4-nél már megfigyelhető volt. Ezek okoztak problémát a múltban is.

A tech csatorna szerint könnyen elérhetnek életük végéig már 400 óra használat után. Ez elképesztően rövid idő, hiszen egy átlagosan naponta 2 órát játszó játékos kicsivel több mint fél év alatt le tudja írni. Reméljük a Sony nemsokára megoldást fog találni rá, és ha egy kicsit drágábban is, de sokkal jobb minőségű DualSense-t fognak produkálni. Számukra is fontos ez, hiszen egy évig természetesen nekik kell gondoskodniuk a szerkezet javításáról. 

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.