Történet elmesélés – Amerika kapitány: Polgárháború

A Marvel sorozatok várva várt új filmjét, az Amerika kapitány: Polgárháborút ugyan már május óta láthatjuk a mozikban, de azoknak, akik még nem látták, íme, egy kis ízelítő a Blu-ray megjelenés előtt:

A Marvel sorozatok várva várt új filmjét, az Amerika kapitány: Polgárháborút ugyan már május óta láthatjuk a mozikban, de azoknak, akik még nem látták, íme, egy kis ízelítő a Blu-ray megjelenés előtt:

Letudtuk az Avangers és az Amerika kapitány részeket, a történet ezek után játszódik. A film egy visszatekintéssel indul, minden egy kis könyvvel és egy régi jól ismert szereplővel, Bucky Barnes-szal, a Tél katonájával (Sebastian Stan) kezdődik és egy rejtelmes idegennel, aki a könyvecske titkát kutatja. Majd a következő jelenetben a már jól ismert karakterekkel találkozhatunk. Rogers kapitány (Chris Evans), Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) és Sam Wilson (Anthony Mackie) bevetésen van, egy biológiai fegyver rossz kezekbe kerülésétől és felrobbantásától akarják megóvni az embereket, ám mint azt sejteni lehet, valami baj történik. Az akció során sok civil -többek közt Wakanda-i polgárok- veszítik életüket, ami az utolsó csepp volt a pohárban, így döntés elé kényszerülnek. Behódolnak, és egy kormányzati szerv felügyelete alatt munkálkodnak vagy maradnak „magánhadsereg”, ergo ha valami nem tetszőt csinálnak, egyből mennek a dutyiba.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) hatalmas összeggel támogat egy iskolát, ám egy, a Bosszúállók harcai közben meghalt ártatlan fiú édesanyjával folytatott beszélgetés után Stark-on elhatalmasodik az amúgy sem kis bűntudata. Nem mellesleg Pepper (Gwyneth Paltrow) is szakított a sármőrrel, így Stark lesz az első, aki támogatja, hogy csapatukat ellenőrzés alá vonják. Steve a kezdetektől ellene van az egésznek, de szándéka, hogy egy szervezettől függetlenül menti meg az emberiséget, akkor nyomatékosul, amikor egykori szerelme, a már vagy 100 éves Peggy Carter (Hayley Atwell) temetésén dédunokája, Sharon Carter (Emily VanCamp) beszédet mond.

captain-america-civil-war-black-panther-1024x576

A történet Bécsben folytatódik, ahol az afrikai király, T’Chaka mond beszédet és készülnek aláírni az egyezményt, ám az esemény meghiúsul egy robbanás miatt és Wakanda királya életét veszti. Minden gyanú szerint a merényletet Bucky Barnes, a Tél katonája követte el. Mielőtt Bucky nyomára akadtak volna az ügynökök, Steve megtalálja és kérdőre vonja a katonát, aki ártatlannak vallja magát, de mivel rájuk törnek, menekülőre fogják. Steve nem hiszi, hogy egykori barátja robbantott volna, így ezek után a Bosszúállók szövetsége végképp két félre szakad. Feltűnik egy új karakter, Fekete Párduc (Chadwick Boseman), az édesapja haláláért revansot vevő T’Challa, Wakanda új királya. Személy szerint egy nagyon szimpatikus karakternek tartom. Annak ellenére, hogy egy macskacuccban van igencsak tekintélyt parancsoló a megjelenése.

Na de elfogják őket, Bucky-t bezárják egy kalitkába, Steve-nek és Sam-nek utoljára felajánlják, hogy csatlakozzanak, így következmények nélkül megúszhatják a történteket. Steve elutasítja ezt. Közben Bucky-hoz egy agyturkász érkezik és hát persze, hogy az a csávó az, akinél a kis könyvecske van. Elkezdi felolvasni a Bucky-t gyilkológéppé változtató varázsigéket. Persze ezt senki nem veszi észre, mert közben felrobban a fél elektronikai hálózat és elmegy az áram. Natasha, aki végig a két tábor közötti kapocs, elmondja Steve-nek, hogy hol őrzik a foglyot. Odasietnek Sam-mel és rájönnek ki is a valódi felelős a történtekért. Bucky elmondja, hogy nem csak egy Tél Katonája van, így Amerika kapitány arra következtet, hogy Zemo (Daniel Brühl) az irányítható gyilkos osztaggal akar világuralomra törni.

maxresdefault

Mivel mindkét tábor (Steve és Stark) emberhiányban szenved, így elkezdenek szuperhősöket toborozni. Kicsit fogtam a fejem, hogy mi lesz ebből, főleg úgy, hogy eddig egy vicces jelenet, sőt még csak poén sem volt. Stark csapatát erősíti Natasha, Fekete Párduc, James Rhodes (Don Cheadle), Vízió (Paul Bettany) és az újonnan verbuvált, nagyon idegesítő Peter Parker, vagyis Pókember (Tom Holland). Steve csapatában helyet kap Wanda, Sam, Clint Barton (Jeremy Renner) és személyes kedvencem Scott Lang, avagy a Hangya (Paul Rudd), akivel megérkezik a humor a filmbe.

amerika-kapitany-polgarhaboru

Steve és csapata megindul Zemo után, ám az őket üldöző másik oldal lecsap rájuk – itt egy nagyon jó kis jelenetet láthatunk -. Steve és Bucky egy csel után már Zemo nyomában van, de csapata többi tagját bebörtönzik. Stark hírt kap, miszerint az igazi agyturkász meghalt, helyette egy, a merényletért is felelős Zemo-val találkoztak. Rájön, hogy barátjának, Steve-nek volt igaza, így utánuk megy Párduccal. Steve-ék megérkeznek egy egykori bázisra, ahol feltehetőleg a többi szuperkiképzett harcos található, ám odaérve csak a holttesteiket találják. Rádöbbennek, hogy Zemo célja nem a hatalomátvétel, hanem a családja haláláért felelős Bosszúálló csapat szétszakítása volt. Miután megérkeznek Stark-ék is, Zemo megmutatja neki, hogy szüleit bizony a Tél Katonája, Bucky ölte meg, ezt még az tetézi, hogy Rogers tudott róla. Ezután elkezdődik a harc Steve, Bucky és Stark között, persze nem hal meg senki csak kidühöngik magukat. Zemo-t a Fekete Párduc elfogja, és nem hagyja meghalni, majd bezárják. Steve a film végén küld Starknak egy levelet, amiben leírja, mennyire is sajnálja Tony szüleiek halálát és miért is nem mondta el, illetve, hogy nem változott az egyezményről alkotott véleménye. A levél olvasásával egy időben Amerika kapitány kiszabadítja a bebörtönzött társait, így sejtetvén, hogy lesz még folytatása a történetnek.

Végszó

Hú, hát mit ne mondjak, kicsit féltem, hogy a sok szálon futó sztorinak most egy elpuskázott része került ki a mozikba, de nem. Nagyon izgalmas volt, nem volt túlzóan zavaró a sok szuperképességekkel megáldott karakter. A film közepétől beindul a humorfaktor is. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta, de a fanatikusok szerintem többször is meg fogják nézni.

Total
0
Shares
Previous Article

Megérkezett az első poszter a Pókember: Hazatérés filmhez

Next Article

KRITIKA: Haverok fegyverben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!