Főoldal Játékok TOP 7 zombis videojáték, ami a húsunkra pályázik 2019-be
Játékok

TOP 7 zombis videojáték, ami a húsunkra pályázik 2019-be

Listába szedtük szerintünk melyek voltak az elmúlt évek, és a hamarosan megjelenő TOP 7 videojáték.

839
TOP 7 zombis

Listába szedtük szerintünk melyek voltak az elmúlt évek, és a hamarosan megjelenő TOP 7 videojáték.

A zombik nem akarnak kikopni a szórakoztató iparból, így az elkövetkező években is rendszeresen fognak szórakoztatni minket, így most összegyűjtöttük a 7 legjobban várt élőhullás alkotást. De előtte vegyük még számba azokat a játékokat, amik kiszorultak a listáról, de azért egy rövid gondolat erejéig foglalkozzunk velük. A Resident Evil 2 már megjelent és tarolt, így csak egy gondolat erejéig emlékezzünk most rá, elvégre még folyamatosan bővítik tartalommal a fejlesztők. Egy maroknyi fejlesztő ígér nekünk nagy nyílt világú zombi apokalipszises túlélősdit társainkkal Dead Matter néven, ami talán idén elkészülhet és a közel félezer négyzetkilométeres táj mellé alapos testre szabhatóságot és gazdag fegyverkínálatot ígérnek. A Dead Matterhöz nagyon hasonlóval kecsegtet a Beyond Death is, melyben szintén egy hatalmas nyílt világban kell túlélnünk a zombik tengerét, csak itt talán a craftrendszer kapta a legnagyobb figyelmet. Rengeteg mindent gyűjtögethetünk, vadászhatunk, fát vághatunk, amit felaprítva már be is állhatunk ácsnak, hogy egy biztonságos kuckót tákoljunk magunknak. A rövid bevezető után térjünk is rá a hét legígéretesebb alkotásra.

Íme a TOP 7 legjobb zombis videojáték

7. Daymare: 1998

Daymare: 1998

Még a Capcom lőtte le a Resident Evil 2-t Unreal Engine 4-re átültetős Invader Studios alkotását, amit azonban nem hagytak veszni a srácok és úgy döntöttek, hogy készítenek egy klasszikus túlélő-horrort Daymare: 1998 címmel. A sikertelen közösségi gyűjtéseket követően a Destructive Creations karolta fel a projektet, ami idén nyáron talán még meg is jelenhet elsőként Steamen, majd pedig konzolokon is valamikor. Mivel a kiindulópont a Resident Evil 2 volt, így brutális áthallások vannak a Capcom alkotásával, túlságosan egyértelmű, hogy mi volt az alap koncepció. Egy Hexacore laborból kiszabadul egy durva vírus, ami zombikat csinál egy kisvároska lakóiból és egy HADES csoportot bíznak meg a történtek rendbehozatalával és az események kiindulópontjának kivizsgálásával. Az eddigi látnivalók kifejezetten bizalomgerjesztőek.

6. The Black Masses

The Black Masses

Most pedig következzék a The Black Masses című zombi daráló, melynek érdekessége a történelmi korszakában lakozik. A Brilliant Game Studios egy első személyű, nyílt világú kooperatív RPG-t hegeszt, ami a várak és lovagok korába repíti majd el a játékosokat. Fegyverarzenálunk között megtalálható lesz a távolsági lőfegyverek mellett számos közelharcra fókuszáló éles fejsze, kard vagy kés. A 16 négyzetkilométeres szigeten zombik ezreit lesz képes megjeleníteni a motor, így egészen nagy mészárlások elé nézünk, ha egyszer végeznek vele a fejlesztők. A folyamatos haladást lehetővé tevő rendszer izgalmas játékmenetet ígér, a harcrendszer pedig sok lehetőséget és testközeli vérfürdőt eredményez majd.

5. GTFO

GTFO

Egy igazi túlélőhorrorba mártott kooperatív taktikai shootert kalapálnak a 10 Chambers Collective fejlesztői, mely horror elemek terén is kimagasló értékekkel fog rendelkezni. A csapat volt PayDayes fejlesztőkkel is büszkélkedhet, így a felvételeken jól látható, hogy az összedolgozós, taktikai megoldásokkal operálós játékmenet fog itt is dominálni, annyi eltéréssel, hogy itt több hektoliternyi vért kell majd kiontanunk. A szűkös, klausztrofób alagutak, folyosók erőteljes linearitást sugároznak, de lehet ezzel tudnak erős fosatós hangulatot teremteni, valamint a taktikai eszközök, telepíthető turretek is így működnek hatásosan. A jelenleg Early Accessben rostokló alkotás elkészültét még erre az évre ígérik, mely az én tetszésemet már most elnyerte a FEAR-re és a Clive Barkers féle Jerichora hajazó, kicsit talán túl depresszív és halálos hangulatával.

4. World War Z

World War Z

Nem is olyan rég érkezett az egyébként csak módjával ígéretesnek tűnő zombis mészárszék a World War Z. Nagyon durva élőholt aratásra kell számítani, és a címéből kifolyólag erőteljesen táplálkozik Brad Pitt alkotásából, valamint talán a Valve Left 4 Deadjéből, elvégre egy négyfős kooperatív lövöldéről van szó. Megfordulunk a film nevezetesebb helyszínein, így még Jeruzsálemet is zombi vérbe pácolhatjuk. A játékmenetben az agresszívan és gyorsan özönlő dögök miatt nagyon fontos lesz az összedolgozás és a fegyverek valamint a stratégiai pontok legoptimálisabb használata, mert ezek a köcsögök megmásszák egymást, mint egy jó gruppen parti résztvevői.

3. Dying Light 2

Dying Light 2

A lengyel Techland csapatánál már gőzerővel készül a Dying Light második része, ami bizony méretében négyszerese, látványban pedig többszöröse lesz az elődjének. A szomszédaink szerint ez lesz az első olyan nyílt világú zombis őrület, melyben a tetteinknek tényleg komoly következményei lesznek és ezek alapján fog majd változni a környezetünk is. Többszöri végigjátszás biztosított, ugyanis a feladatainkat és az azok megoldásához vezető utat számtalan módon tudjuk majd abszolválni, így szinte minden játékos számára egyedi cselekmények láncolata lesz a Dying Light 2. A minél látványosabb akciók érdekében a felbontást áldozták be a képfrissítés javára, amihez még a Chrome Eninget is nyugdíjazták, szóval 60 FTP-sel apríthatunk majd számtalan fegyverrel. A különböző közelharci fegyveralkalmatosságok mellett sokkal nagyobb jelentőséggel bír majd a távolsági harc is, köszönhetően az íjak bevezetésének.

2. Days Gone

Days Gone

Zombikák tengere árad továbbra is a videojátékiparban, képtelenek elfogyni, és 2019 egyik talán leginkább várt alkotása a műfajban a Days Gone lesz, ami szintén áprilisban fog érkezni. A Days Gone világában egy vírus tarolta le az emberiséget és a túlélők a megvadult csoportokba verődő Freakerekkel is kénytelen megküzdeni a túlélés és az élők által alkotott bandák mellett. Egy kifejezetten összetett, motorozásra építő, nyílt világú akciójátékban lehet részünk Deacon St. Johnt megszemélyesítve, aki súlyos veszteségek után próbál értelmet találni ebben a kilátástalan jövőképben. A lehetőségek káprázatosak ebben a dinamikus világban, amit szintén váltakozó időjárás és napszakok tesznek még élethűbbé. A Days Goneban a gyűjtögetés és craftolás lehet a legnagyobb fegyvertény a szekták, a különböző Freakerek és a vadállatok fenyegetéseivel szemben.

1. The Last of Us Part 2

The Last of Us Part 2

Sajnos csak sóvárgunk utána, de halovány esély azért van arra, hogy ősszel befuthat a Sony-tól a zseniális The Last of Us második felvonása. Mondjuk én leghamarabb jövő tavaszt tudnám elképzelni, de okozzanak inkább meglepetést 2019-re. A Naughty Dog világában igazság szerint nem is hagyományos zombikkal van dolgunk, itt egy vírus fertőzött és változtatta az embereket különböző förtelmes bestiákká. Hőseink története jó fél évtizeddel később fog majd folytatódni, ahol Joel halántéka még jobban be lesz deresedve és persze Ellie is már egy igazi amazonként fog küzdeni ebben a mesterien megalkotott posztapokaliptikus világban. A játék még mindig nem lesz gyerekbarát, és brutális jelenetekben sem lesz hiány. Agyonverés, bélkiontás, nyakon keresztüli kivéreztetés és ehhez társul még a szexualitás területén történő útkeresés néhány pikáns és meleg pillanata. Szóval egy újabb remekmű van készülőben.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

Days Gone
PlayStation

Kiderült, hogy miért nem kaphat folytatást a Days Gone

A Sony sosem rajongott igazán a zombis játékért.

The Last of Us: Part II
PlayStation

Egy kulcsszereplő is meghalt volna a The Last of Us Part II eredeti befejezésében

Teljesen máshogy végződött volna a The Last of Us Part II eredetileg.