x
Filmek

Tom Hollandnek nem sikerült meggyőznie a stúdiót egy fiatalabb James Bondról, de cserébe kincsvadász lehet

Az ötletből született meg az Uncharted alapötlete, hogy egy eredettörténet legyen.

Tom Hollandnek nem sikerült meggyőznie a stúdiót egy fiatalabb James Bondról, de cserébe kincsvadász lehet
  • Publishedjanuár 6, 2022

A Pókember: Nincs hazaút sztárja, Tom Holland elmesélte, tett egy próbát meggyőzni a Sony Pictures stúdiót arról, hogy miként lehetne az ő főszereplésével forgatni egy fiatalabb James Bond-filmet. Bár a színész nem járt sikerrel, de a stúdió végül úgy döntött, hogy ő lehet a PlayStation egyik vezető játékcíme alapján készülő adaptáció főszereplője.

Tom Holland leginkább a Pókember szerepéről vált ismerté az elmúlt 5 évben, és az sem elképzelhetetlen, hogy a későbbiekben ő legyen a brit titkos szolgálat 007-es ügynöke. Nem állt közel ettől, ugyanis már bepróbálkozott. Az Uncharted című film sztárja felvázolt egy olyan történetet a Sony Pictures vezetőinek, amiben egy “fiatal James Bondot” játszott volna. A Games Radar interjúvolta meg az angol színészt, amikor mindezt elárulta.

A Pókember 2 [Idegenben] után vagy alatt volt egy találkozóm a Sonyval, hogy felvetessem ezt a fiatal Bond-film ötletet, amit én találtam ki. Ez James Bond eredettörténete volt. Nem igazán volt értelme. Nem működött. Egy fiatal srác álma volt, és nem hiszem, hogy a Bond-vezetőket különösebben érdekelte volna.

Tom Holland

Az ötletet már korábban is felvetették Bond fiatalkorának bemutatásáról, és a leghíresebb egy regénysorozat (amelyet nem Ian Fleming írt). A Casino Royale azt mutatta be, hogyan lett kém Daniel Craig karaktere, és valószínűleg a rajongók sem arra kíváncsiak, mit csinált a titkos ügynök az MI6 előtt. Ezzel az ötlettel ugyan nem győzte meg a stúdiót, ám Holland javaslatai végül abban segítettek, hogy a Sony Pictures rájöjjön, hogyan lehetne máshogy megközelíteni az Uncharted című filmet.

A fiatal Bond-film ötlete viszont egy másik ötletet szült, hogy hogyan lehetne Nathan Drake egy történetét inkább eredettörténetként elmesélni, mintsem egy kiegészítőként elkészíteni a videojátékok mellé. És ezzel elkezdődött egy beszélgetés.

Továbbra sem tudni, ki lesz Daniel Craig utódja a filmvásznon, bár az Örökkévalók sztárja, Richard Madden továbbra is az egyik legnépszerűbb jelölt James Bond szerepére. Visszakanyarodva Hollandre pedig, a színész a jövőben sem marad munka nélkül, hiszen jövő hónapban érkezik az Uncharted, és készül a Pókember 4. része, ami akár egy új trilógia első része is lehet.

Uncharted
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.