Top Gun

Tom Cruise nem csinálta volna meg a Top Gun folytatását, hacsak nem szerepel benne Val Kilmer

Maverick és Iceman nélkül nem lehet Top Gun folytatás.

A Top Gun: Maverick producere nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy Tom Cruise ragaszkodott hozzá, hogy Val Kilmer karaktere visszatérjen. Jerry Bruckheimer szerint minden ezen állt vagy bukott, ha nemet mondtak volna erre a kérésre, akkor nem tudták volna megcsinálni a folytatást, mert Tom Cruise egyszerűen nemet mondott volna rá.

A People magazin interjúvolta meg a producer. A lapnak Bruckheimer elmondta, hogy Cruise mindenáron szerette volna, ha Iceman is feltűnik Maverick mellett a második részben. A filmtörténeti klasszikust 1986-ban mutatták be a néhai Tony Scott rendezőtől. A film az amerikai légierő pilótáit mutatják be, akik részt vehetnek az öthetes Top Gun elnevezésű kiképzésen. Itt ismerjük meg az ifjú és önfejű Pete ’Maverick’ Mitchell századost és legnagyobb ellenfelét, Icemant. 35 évvel később most mindketten visszatérnek a folytatásban, köszönhetően Tom Cruisenak.

Azt mondta: ’Valnak itt kell lennie, vissza kell hoznunk őt. Szerepelnie kell a filmben.’ És ő volt ennek a mozgatórugója. Mindannyian Tomot akartuk, de Tom hajthatatlan volt, hogy ha egy újabb Top Gun-filmet akarunk csinálni, akkor Valnak szerepelnie kell benne.Jerry Bruckheimer

Bruckheimer az interjúban arról is beszélt, hogy remek színész és jó ember Kilmer, valamint jó volt látni őket a forgatáson. A producer arról is mesélt a folytatásban, hogy a Top Gun: Maverick csapat feladatának érezte, hogy visszahozzanak néhány tagot a korábbi csapatból.

A nagy visszatéréssel kapcsolatban Kilmer fia, Jack Kilmer korábban úgy fogalmazott a magazinnak, hogy apja nagyon izgatott a visszatér miatt, és hogy ez az új film tiszteleg Iceman öröksége előtt. Val Kilmer nagyon szerette egykori szerepét, s gyakorlatilag azután, hogy elkezdtek beszélni a folytatásról, folyamatosan arról álmodozott, hogy visszatér Iceman szerepében. Mikor 2017-ben bejelentették a hivatalos filmcímet, közösségi oldalán bejelentkezett, ő készen áll a második részre. Majd alig egy évvel később bejelentették, hogy Kilmer visszatér.

Több alkalommal is el kellett halasztani a Top Gun: Maverick bemutatóját, de ha minden jól megy, akkor november 19-én jegyet válthatunk rá.

Total
16
Shares
Previous Article
Everett Ross

Alig felismerhető Martin Freeman karaktere, Everett Ross a Black Panther: Wakanda Forever forgatásán

Next Article
Dzsungeltúra

A Disney megerősítette a Dzsungeltúra folytatást

Related Posts