Főoldal Filmek Többórás extra tartalommal érkezik az Oppenheimer digitális és lemezes kiadása
Filmek

Többórás extra tartalommal érkezik az Oppenheimer digitális és lemezes kiadása

Megerősítették, hogy mikor jelenik meg digitális és lemezes formában az Oppenheimer.

450
Oppenheimer
Forrás: Universal Pictures

Christopher Nolan blockbuster életrajzi filmje, az Oppenheimer globális jegybevétele a pénztáraknál az 1 milliárd dollár felé közelít, miközben a Universal tegnap bejelentette, hogy a film mikor jelenik meg digitális formában, hogy otthon is átélhessük ezt a szomorú történelmi eseményt. A filmhez kapunk egy háromórás extra tartalmat is.

Az Oppenheimer, amely már önmagában is háromórás játékidővel bír, november 22-én jelenik meg 4K Ultra HD, Blu-ray, DVD és digitális formában. A különleges funkciók listáján szerepel a The Story of Our Time: The Making of Oppenheimer című 70 perces film, amely exkluzív kulisszák mögötti felvételeket, Nolannal és alkotótársaival készült átfogó interjúkat mutat be. A film “korlátlan betekintést nyújt a folyamatba, a színészi alakításokba, az effektekbe, a zenébe és a művészi munkába, amelyek ezért a rendkívüli filmért felelősek” – olvasható a stúdió közleményében.

A filmhez tartozik még az NBC News kísérő dokumentumfilmje, a To End All War: Oppenheimer and the Atomic Bomb, valamint a Trinity Anniversary Panel Discussion, amelynek moderátora az Emmy-díjas újságíró, Chuck Todd volt, és amelyen Christopher Nolan, a Nobel-díjas Kip Throne doktor, Carlo Rovelli fizikus, Thom Mason doktor, a Los Alamos Nemzeti Laboratórium igazgatója és Kai Bird, az Amerikai Prométheusz Pulitzer-díjas társszerzője is megszólal.

A 4K Ultra HD és a Blu-ray lemezek vegyes 2.20 és 1.78 képarányokat tartalmaznak, így a nézők megtapasztalhatják a képarányok közötti különbségeket is, ahogyan a mozikban látták.

A Christopher Nolan által írt és rendezett Oppenheimer egy IMAX-re forgatott nagyszabású thriller. Berepíti a nézőt abba az izgalmas paradoxonba, amit az a rejtélyes férfi élt át, aki megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot azért, hogy megmentse azt. A főszereplők Cillian Murphy mint J. Robert Oppenheimer, és Emily Blunt mint a felesége, a biológus és botanikus Katherine “Kitty” Oppenheimer. Az Oscar-díjas Matt Damon alakítja Leslie Groves Jr. tábornokot, a Manhattan-terv igazgatóját, és Robert Downey Jr. alakítja Lewis Strausst, az Amerikai Atomenergia Bizottság alapító biztosát. Az Oscar-jelölt Florence Pugh játssza Jean Tatlock pszichiátert, Benny Safdie Teller Ede elméleti fizikust, Michael Angarano Robert Serbert, valamint Josh Hartnett alakítja az úttörő amerikai atomtudóst, Ernest Lawrence-et. A szereplők közt találjuk még az Oscar-díjas Rami Malekot, és a rendező ismét együtt dolgozik a nyolcszoros Oscar-jelölt színésszel, íróval és rendezővel, Kenneth Branagh-gel.

A film Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas könyve, az Amerikai Prométheus: J. Robert Oppenheimer diadala és tragédiája alapján készült. A producerek Emma Thomas, Charles Roven és Christopher Nolan. Nolan filmjei, köztük a Tenet, a Dunkirk, a Csillagok között, az Eredet és a Sötét Lovag-trilógia több mint ötmilliárd dollár bevételt hoztak világszerte, 11 Oscar-díjat és 36 jelölést gyűjtöttek be, köztük két a legjobb filmnek járó jelölést.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Oscar
BREAKINGFilmek

Oscar 2024: Íme a nyertesek listája

Kiosztották a legjobb filmeknek járó díjakat. Ők lettek az Oscar 2024 nyertesei.