Főoldal Játékok Több száz ingyen játék egy hónapban? Igen!
Játékok

Több száz ingyen játék egy hónapban? Igen!

TheGamers - A Magyar Gamer Közösség bemutató.

463

TheGamers – A Magyar Gamer Közösség bemutató.

Létezik egy csoport, a TheGamers – A Magyar Gamer Közösség amely már a negyedik születésnapját ünnepli és akik a támogatásra specializálódtak. Ez a támogatás igen sokrétű és változatos. Nézzük csak szépen sorban.

Játékfelajánlások, nyeremények.
A csoport kezdete óta van lehetőség játékokra jelentkezni, ahol a nyertest mindig a random.org segítségével választjuk ki. Több nyereményjátékunk fut hetente így több mint száz játékot sorsolunk ki, ahol hol kisebb, hol pedig nagyobb megkötések vannak. A legfontosabb, hogy nem steam vagy bármilyen más kliens könyvtárát akarjuk hizlalni, hanem örömet szerezni olyan embereknek, akik abban a pillanatban nem tehetik meg, hogy megvegyék a hőn szeretett játékot. Ezért és hogy a felajánlók ne érezzék elherdáltnak a felajánlásaikat, a nagyobb nyereményekből egy hónapban csak egy játékot vihet el a nyertes. Alanyi joga van mindenkinek jelentkezni, viszont ha nyert valamit akkor élvezze azt és hagyjon esélyt a másiknak is. Erről a háttérben egy táblázatot vezetünk névvel, email címmel és accounttal, valamint facebook profil linkkel. Így ki tudjuk szűrni a dupla, fake accountokat valamint figyelemmel tudjuk követni, hogy valaki tényleg nem csal. Ezek után random ellenőrizzük az accountokat, hogy aktiválták-e a játékot. Ha igen, akkor nincs gond, viszont ha nem, akkor jön a bünti és nem jelentkezhet egy darabig semmilyen nyereményjátékra.
Van lehetőség ugye felajánlani is, amit a tagok előszeretettel használnak. Büszkén mondhatom el, hogy a négy év alatt több mint 8000 játék érkezett már be, amiből több mint hatezret ki is sorsoltunk, vagy támogatásra fordítottunk. Persze a spájzban is van, hogy legyen miből szerveznünk.

Fordítók, Hunosítók avagy a Magyar Lokalizációk Készítőinek támogatása.
Rögtön a csoport megalakulása után, elindítottunk egy kezdeményezést, ahol ezeknek a fordítóknak a támogatását dolgoztuk ki. Rengeteget segítenek azért, hogy az anyanyelvünkön élvezhessük a játékokat, viszont nagyon sajnáltam hogy kevésbé becsülik meg őket.
A csoportban megtalálhattok egy összefoglaló dokumentumot, ahol ezekről a csapatokról vagy magánzókról olvashattok és a munkáik és elért eredményeik mellett, a steam kívánságlistájukat is megleshetitek és ha úgy gondoljátok, hogy ti bizony akarjátok támogatni őket/őt valamivel abból a listából, akkor megvehetitek neki.
Fontos megjegyeznem, hogy nem azért kapnak játékot, hogy neki álljanak valaminek fordítani, hanem azért hogy az eddig elvégzett munkájukat megköszönjük.
Idő függvényében, a még ki nem sorsolt kulcsokat összevetjük a kívánságlistájukkal és mi is odaadjuk nekik az áhított játékot.

Hír és Játékportálok.
Nem olyan rettentő régi kezdeményezés, de tökéletesen működik ez a támogatás rész is. Nem akarjuk, hogy a fő fal tele legyen egész nap hírekkel, de azt sem szeretnénk, hogy megtiltsuk ezt nekik, ezért erre a következő megoldást dolgoztuk ki. Egész nap küldhetik a híreket be a csoportba, de csak az általunk megszabott szabályok szerint ami a következő: Cím, ami ne clickbait legyen és pár sorban magyarázza el, miről fog szólni a beküldött cikk majd alá egy linket tegyen. Ezeket mi nap végén összeszedjük egy csokorba és másnap reggel Hírösszefoglalóként kitesszük egy posztba. Megmarad a káposzta is, és jól lakik a kecske is, hisz akit érdekelnek a hírek, az egy poszt alatt megtalál minden érdekesebbet, akit pedig nem, annak csak egy posztot kell továbbgörgetnie.

Videós támogatás.
A csoport már elég rég támogatja a videósokat. Fontos itt is megjegyeznem, hogy ahogy mindenhol, itt sem a mennyiség hanem a minőség számít. Lényegtelen, hogy 300 vagy harmincezer feliratkozója van a tagnak, ha minőségi anyagot tesz le az asztalra, akkor helye van nálunk. Ezt jelen esetben kétféleképp tehetik meg a videósok. Van egy havi gyűjtőposztunk, ahova bárki linkelheti a csatornáját megkötések nélkül. Itt igazából nincsenek szabályok de természetesen ezt a részt is moderáljuk. Viszont, ha úgy látjuk hogy valaki minőségi videó mellett, minőségi leírást készít és nem visítozik, káromkodik sőt még közösségépítő hatása is van az anyagának, akkor partnerként kezeljük, amivel élve hetente egyszer saját posztot tehet közé a csoportban. Nem utolsó sorban a bent lévő játékokból adunk nekik, hogy azt a nézőik között kisorsolják cserébe megemlítve a csoportot.

Közösségépítés!
Nagyon fontos része a csoportunknak az aktivitás fenntartása. Ezt egy értelmes csapat nem like és megosztás kéregetésével éri el, hanem olyan tartalommal amihez szívesen hozzászólnak a tagok. Jelen esetben két ilyen kezdeményezést emelnék ki. Az egyik a reggel 5:30-kor megjelenő Kávé, Mellé… posztsorozatunk, ahol valami könnyedebb témát hozunk fel, és az aktuális író is elmondja a véleményét és megkérdezi az olvasót is. Pazar beszélgetések szoktak itt létrejönni. A másik pedig a Mivel játszunk hétvégén, ahol a terveit megbeszélhetik a tagok természetesen a staffal együtt, hisz mi is várjuk hogy végre hétvége legyen és lazulhassunk egy kicsit.

Noszogatás projekt.
Ez kicsit viccesen hangzik, de az emberek lusták. Viszont, ha adunk lehetőséget és kicsit noszogatjuk őket aztán lesz sikerélményük, akkor szívesebben csinálják.
Az Írj Magadnak Játékot kezdeményezésünkben nem kell programozónak lenned. Két hetente közzéteszünk egy harminc játékból álló listát, amiből a tagok választhatnak egyet, viszont cserébe egy hónapon belül írniuk kell egy élménybeszámolót. Nem cikket, nem tesztet hisz átlag emberekről beszélünk és nem tesztírókról akiknek ez a munkájuk. Nos, ha ezt vállalja akkor mi adunk nekik egy kulcsot és aktiválhatja a játékot. Ha ez beérkezik, akkor egy bónusz listából kérhet fizetségként még egy játékot amiről már nem kötelező nekik írni, de ha megteszik akkor újra és újra kapnak egyet. Nem utolsó sorban saját, tehát nem tőlünk kapott játékról is lehet írni, ezért is jár tőlünk a “fizetség”.

Staff vs Members és TheGamers Play
Ahogy azt fentebb is említettem, próbáljuk a lehető legjobban aktivitásra bírni a játékosokat, és ez a két kezdeményezésünk kifejezetten ezért jött létre. Míg az elsőben általában valami multi címben mérik össze az erejüket a tagok és a vezetőség, addig a másikban kompetitív módon, pontokért játszunk. Az első komolyabb szervezést igényel, így ritkábban van megrendezve, de a másodikat elég sűrűn elővesszük, akár hetente. Ilyenkor mindig valami ingyenes játékot választunk, ahol megoszthatod a pontszámod egy screenshot erejéig és az jutalmazva lesz. Természetesen mindkét program részvételénél játékokat lehet nyerni, ahol a staff is lehet toplistás de ők ugye nem kapnak semmit.
Kedvcsinálónak itt egy saját készítésű videó:

Támogassuk a fejlesztőket (és ők is minket)!
A háttérben folyamatosan keressük fel a játékfejlesztőket és mesélünk nekik kicsit rólunk. Lehetőséget adunk nekik, hogy csatlakozhassanak egy ilyen kiváló kezdeményezéshez, ami több-kevesebb sikerrel eredményes is.
Ilyenkor, ha benne vannak a partnerségben, akkor kapnak egy bemutatóposztot a fejlesztőcsapatról majd egy másikat az aktuális játékról, cserébe pedig mi kulcsokat kérünk sorsolásra, amit a tagok között nyereményjátékban osztunk ki.

TheGamers – A Magyar Gamer Közösség
Lényegében a csoport nem egy hír- vagy gamerportál, hanem egy elosztó. Ha azt látjuk, hogy ez+ez az oldal minőségi anyagot tesz le, akkor mi a tagokat elirányítjuk ezeknek az oldalára. Persze vannak saját, exkluzív tartalmaink, de minden lehetőséget megragadunk arra, hogy aki nálunk jár, az megismerjen olyan oldalakat, csoportokat, csatornákat amiket mi is előszeretettel látogatunk.
Jó szórakozást és sok sikert, no meg szerencsét nálunk!

Szerző

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Játékok

A Facebook szőröstül-bőröstül bekebelezte a Beat Sabert

A cseh fejlesztő és játéka mostantól az Oculus Studioshoz tartozik.

Játékok

Így szerezheted vissza a letiltott Facebook fiókod

A cikkben egy pár tippet találtok, amivel a nagy letiltás hullám után...

Játékok

Súlyosabb támadást szenvedett a Facebook, mint elsőre gondolták

Tegnap a Facebook elismerte, hogy meghekkelték a közösségi portált és 50 millió...