Thor: Szerelem és mennydörgés

Thor 8 Birodalmát már bemutatta az MCU, a kilencediket talán a Thor: Szerelem és mennydörgés fogja?

A 9. Birodalmat vajon mikor mutatják be nekünk?

A közönség a 2011-es Thor című filmben ismerhette meg a 9 Birodalmat, amikor a mennydörgés istene Jane Fosternek ecseteli a világát és a Bifröszt-hidat. Az elmúlt években többet is bemutattak ezekből a filmvásznon, főként Thor szólófilmjeiben láttuk őket, de van egy, amit eddig még nem mutatott be a Marvel Studios.

A Marvel Moziverzum számos helyszínre elkalauzolta már a rajongókat a Földön (például Vakanda és Szokovia) és az űrben (például Vormir), valamint más kozmikus helyekre is látogatást tettek az MCU főhőse. Ezek a világok olyan csoportot alkotnak, amelyek bár külön galaxisokban helyezkednek el, az Yggdrasil, egy képletes világfa ágai kötik össze őket. A Kilenc Birodalom a Thor: A sötét világ című filmben veszélybe került a Konvergencia miatt, amikor a birodalmak összekapcsolódnak, és a világok közötti portálok megnyílnak. Ezt akarta Malekith felhasználni arra, hogy elpusztítsa az univerzumot és a sötétség határára sodorja.

A Thor első rész óta a többi birodalmat is megmutatták, de még mindig akad egy, amit egyáltalán nem láttunk egyik filmben és sorozatban sem, és csak elvétve kaptunk rájuk utalást. A kilenc birodalom a következő: Asgard, Midgard, Jotunheim, Svartalfheim, Vanaheim, Nidavellir, Niflheim, Muspelheim és Alfheim. Jotunheim a fagyóriások otthona, és Laufey, Loki valódi apja uralkodott rajta. A helyszínt az első két Thor-filmben láthattuk is. Svartalfheim, a Sötét Tündék otthona, amelyet a Kilenc Birodalom más lakói “Sötét Világként” emlegetnek, és a Thor 2. részében mutatták be. Vanaheim is szerepelt a Thor: A sötét világ című filmben, mivel Thor, Sif, Fandral, Volstagg és Hogun ott harcoltak a Marauderek ellen.

Nidavellir, a törpék szülőbolygója. A Bosszúállók: Végtelen háború mutatta be, amikor Thor, Mordály és Groot útra indult, hogy új isteni fegyvert kovácsoljanak Thanos ellen. Niflheim az a világ, ahová Helát száműzték, és ahol a Hel néven ismert régió található. Muspelheim a Thor: A sötét világ és a Thor: Ragnarök című filmekben került bemutatásra; ez a tűzdémonok otthona, és a tűzóriás Surtur uralkodott rajta. Alfheim viszont csak az első két filmben kapott említést, de még soha nem láttuk. Annyit tudunk róla, hogy itt élnek a Fénytündék, és a többi birodalomhoz hasonlóan a Bifröszt pusztulása után sebezhetővé vált.

A Marvel Studios terveit olykor nehéz kifürkészni, képtelenség megmondani, hogy mire készül a stúdió, de talán hamarosan felfedezhetjük ezt az ismeretlen birodalmat is, és erre miért ne lenne jó alkalom a jövő hónapban a mozikba kerülő Thor: Szerelem és mennydörgés.

Total
8
Shares
Previous Article
Thor: Szerelem és mennydörgés

Elborult lett a Thor: Szerelem és mennydörgés legújabb előzetese, többet látunk a Galaxis Őrzőiből, és még az Égiek is visszatértek

Next Article
Vasember

Don Cheadle miért váltotta le Terrence Howardot Hadigép szerepében az MCU-ban?

Related Posts