x
Filmek

Thanos honnét ismeri Tony Starkot a Végtelen háborúban?

Egy igen érdekes teória jelent meg Thanos és Tony Stark közös dialógusáról, amit a Végtelen háborúban sokan csodálkozva néztek.

Thanos honnét ismeri Tony Starkot a Végtelen háborúban?
  • Publishedjúnius 10, 2018

Egy igen érdekes teória jelent meg Thanos és Tony Stark közös dialógusáról, amit a Végtelen háborúban sokan csodálkozva néztek.

Ahogy sokan, úgy mi is meglepődtünk a Végtelen háborúban, amikor Thanos a Titánon felismerte Tony Starkot, holott a két karakter még nem találkozott a Marvel Moziverzumban, de még maga Stark is csodálkozott azon, mikor az Őrült Titán Starknak nevezte. A meglepődött Starknak Thanos csak annyit mondott arra a kérdésre, hogy ismeri-e őt:

mi az hogy, nem csak téged súlyt a tudás átka.

A 2012-es Bosszúállókban megállították a Chitauri hadsereget, mikor Tony Stark berepült egy féreglyukba, s az atombombával felrobbantotta a Földre érkező armada flottát. A győzelem ellenére Stark mindig is meg volt győződve arról, hogy ez még nem jelent győzelmet, mert egy újabb fenyegetés tart feléjük, amit esetleg nem lesznek képesek megakadályozni. Mintha Thanos tisztában lenne ezzel, és erre utalt a „tudás átka” kifejezéssel, mert ha valaki után nyomozott Thanos, akkor az csak Tony Stark lehet, aki megfékezte seregét hat évvel ezelőtt.

Joe Russo rendező korábban a legkülönlegesebb kapcsolatnak hívta Tony Stark és Thanos kapcsolatát, merthogy Tony legalább annyira futurista, mint Thanos, mindketten megjósolták a fenyegetést. Párhuzam a két karakterben még, hogy Tony Stark egyszer már majdnem elpusztította a világot, mikor megalkotta Ultront, a mesterséges intelligenciát, amit Loki jogarából szabadítottak fel, sajnos most azonban Thanost nem tudták megállítani, aki egy csettintéssel megfelezte az univerzumot.

A teóriával azonban adódik egy probléma, mégpedig az, hogy Thanos csak akkor ismeri fel Starkot, mikor megsérül a Vasember-páncél. Tehát, ha Thanos valóban kutatta, hogy ki jelenthet fenyegetést rá a Földön, akkor vélhetően nem csak Tony Starkot, hanem Vasembert is ismernie kellene. Ráadásul ez sem válaszolja meg azt, Thanos miért tekint erre a tudásra „átokként”. Lehet, hogy erre a választ csak a Bosszúállók 4.-ben kapjuk meg?

“Remélem emlékezni fognak rád.”

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.