Főoldal Filmek Thanos eddig miért nem támadta meg a Földet?
Filmek

Thanos eddig miért nem támadta meg a Földet?

Biztos, bennetek is felmerült már a kérdés, Thanos miért várt a Végtelen háborúig, hogy megtámadja a Földet - egy rajongó megfejtette.

835
Thanos Végtelen Kesztyű

Biztos, bennetek is felmerült már a kérdés, Thanos miért várt a Végtelen háborúig, hogy megtámadja a Földet – egy rajongó megfejtette.

A Redditen megjelent egy teória arról, hogy az Őrült Titán miért nem próbálta meg elpusztítani az univerzumot a Végtelen háború előtt. A most következő okfejtés nem hivatalos magyarázat, és elvétve spoiler-gyanús elemeket is tartogat.

Azzal, hogy jövő hónapban bemutatják a Bosszúállók: Végtelen háborút egy hatalmas harc veszi kezdetét Thanos és a Bosszúállók között. Thanos végre eljön a Földre, hogy begyűjtse mind a hat Végtelen Követ, mellyel egy csettintéssel képes lesz elpusztítani az univerzumot. Azonban itt merül fel egy olyan kérdés, hogy Thanos miért csak most próbálja összegyűjteni a Köveket, hiszen azok már évezredek óta itt találhatók a Földön. Egy felhasználó úgy gondolja, hogy ebben Ancient One, Odin vagy Ego megakadályozta volna Thanost.

1

Sokan úgy gondolják, hogy ha Thanos megpróbálta volna elpusztítani a Földet korábban, akkor Odin (Anthony Hopkins) és az asgardi harcosok közbe avatkoztak volna, s megállították volna hódító útján. Most viszont, hogy Odin meghalt a Thor: Ragnarökben és Asgard is megsemmisült már, így nincs aki veszélyeztesse Thanos tervét – hacsak nem a Bosszúállók.

2

A kilenc birodalmat az úgynevezett The Ancient One varázsló védte a különféle misztikus fenyegetésektől. Ő nem pusztán egy legfőbb varázsló volt, merthogy erőt merített a sötét dimenzióból is, hogy még erősebbé váljon. Thanos szerencséjére a Kaecilius (Mads Mikkelsen) megölte The Ancient One varázslót egy csatában, így csak a fiatal Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) és Wong (Benedict Wong) állnak a Titán útjába, ők őrzik a Követ.

3

Thanos végső ellenfele Ego (Kurt Russell) volt, az élő bolygó. A galaxis őrzői második részéből tudjuk, hogy Egonak istenfeletti hatalma volt, s Thanos-szal ellentétben ő nem egyensúlyt szeretett volna teremteni az univerzumban, hanem teljes egészében átvenni felette az irányítást. Ez csak feltételezés, de ha összetalálkozott volna a két gazfickó, minden bizonnyal Ego egy szempillantás alatt végzett volna Thanos-szal. De tudjuk, hogy erre nem kerülhet sor a Marvel Moziverzumban, hiszen Ego fia, Peter Quill (Chris Pratt) megölte őt az Őrzők második részében, így Thanos előtt megnyílt a kapu a Föld felé.

Egészen hihető három teóriát hallottunk arról, hogy Thanos miért csak most látogatja meg a Bosszúállókat, de ha van más ötletetek, ne habozzatok, osszátok meg velünk kommentben.

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események