x
Close


Közelgő események

Filmek

Steve Rogers többé már nem Amerika Kapitány

Anthony és Joe Russo megerősítette, hogy Steve Rogers „elengedte” személyazonosságát, de azért még visszatér az Avengers: Infinity War-ban.

Steve Rogers többé már nem Amerika Kapitány
  • Publishedaugusztus 25, 2016

Anthony és Joe Russo megerősítette, hogy Steve Rogers „elengedte” személyazonosságát, de azért még visszatér az Avengers: Infinity War-ban.

A Russo testvérek valamikor év végén kezdik felvenni a következő nagy filmet, a Bosszúállók következő részét, s egyből két részt fognak majd forgatni. Az Infinity War, vagy ha jobban tetszik a Végtelen háborút 2018. május 4-én fogják bemutatni a mozikban, míg a másik eddig név nélküli filmet csak 2019. május 3-án. Egyelőre egy jelöltet sem erősítettek meg hivatalosan, hogy kik lesznek benne a filmben, csak találgatni lehet, de azt tudjuk, hogy a teljes Marvel Univerzum egyesítve lesz. El is kell majd a csapat, mert a galaxis legfélelmetesebb ellenfelével néznek majd szembe: Thanos-szal.

Az Amerika kapitány: Polgárháború nemsokára megjelenik Blu-ray és DVD lemezen, épp ezt promóciózzák a Russo fivérek, de azért egy-két mondatot már lehetett hallani a következő projektjükről is. A nap folyamán a rendezők hivatalosan is elmondták, hogy nincs többé Amerika kapitány, legalábbis Steve Rogers (Chris Evans) biztosan nem lesz. Ha még nem láttad a Polgárháborút, akkor csak saját felelősségedre olvass tovább, mert spoiler rész következik!

A Polgárháború film végén az egy az egy elleni harc látványosra, és meghatóra sikerült. Itt a Rogers és Tony Stark küzdött meg egymással, és a Kapitány eldobta a pajzsát is – úgy tudjuk, hogy nem is kereste meg. A The Huffington Post beszélgetett a két rendezővel, akik elmondták az interjúban, hogy a Steve Rogers „nyugdíjba ment”, nem lesz többé Amerika kapitány. Joe Russo a következőt mondta:

Úgy hiszem, azzal hogy eldobta a pajzsát, feladta a múltját. Ezzel elismerte azt, hogy a Kapitány személyazonossága ellenkezett a személyes énjével, végzett vele.

Természetesen azzal, hogy Steve Rogers már többé nem Amerika kapitány még nem jelenti azt, hogy nem fogunk vele találkozni a Végtelen háborúban. Ezt a film szkriptírója, Christopher Markus is megerősítette, hogy benne lesz a folytatásban, mert a karakter még mindig nagyon hasznos, főként azért, mert „a nagy lila fickó” közeleg, Thanos (Josh Brolin). A Huffington Post cikke után azonnal beindultak a találgatások, hogy mi lesz Steve Rogers-szel? Sokan azt gondolják, hogy a kormányból kiábrándult karakter – pont ezt történt a harmadik Kapitány filmben – így válik Nomád-dá. Ezeket nem erősítették meg, nem lehetünk biztosak, ezek csupán spekulációk. Talán a film forgatásával mi is okosabbak leszünk, és több hírt kapunk a castingról is.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.