Főoldal Filmek Stephen Lang végre elárulta, gonosz karaktere hogyan támad fel az Avatar: A víz útja című filmben
Filmek

Stephen Lang végre elárulta, gonosz karaktere hogyan támad fel az Avatar: A víz útja című filmben

Vége a találgatásoknak, Stephen Lang elárulta, hogyan térhet vissza Quaritch.

603
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Stephen Lang játszotta az Avatar főgonoszát, de végül ő sem kerülhette el a sorsát, meghalt a film végén, amikor Zoe Saldana által játszott Neytiri nyílvesszővel mellkason lőtte. Akkor ott úgy tűnt, hogy Miles Quaritch ezredes nem élhette túl, azonban az RDA rosszfiúja valahogy mégis feltámadt a halálból az Avatar: A víz útja című folytatásra. Eddig nem beszélhetett a visszatérésről, de Lang most megtörte a csendet.

Nagy meglepetést nem okoztak, hogy Lang visszatér a filmben, hiszen már a forgatás előtt bejelentették, hogy ő is ott lesz, csak azt nem tudtuk, milyen formában – visszaemlékezésben vagy hogyan -, majd az előzetesekben és a bemutatott hivatalos képekből kiderült, hogy ő is kap egy avatart a folytatásra. Persze ez még nem magyarázta meg, hogyan tért vissza a halálból, miután lelőtték.

Hónapokig tartó találgatások után, hogy Quaritch hogyan térhetne vissza, az Empire magazinnak adott interjúban végre választ kaptunk magától a karaktert játszó színésztől.

Ő egy genetikailag kifejlesztett, autonóm avatár. Letöltötték rá Quaritch elméjét, érzelmeit, és ami még érdekesebb, valószínűleg a szellemét is.

Na, ez mind eléggé ezoterikus dolog. Teljes memóriabankkal érkezik, egészen addig az időpontig, amíg ténylegesen át nem esik a DNS-átültetésen. Tehát vannak bizonyos dolgok, amikre egyáltalán nem emlékszik. Nincs emléke a haláláról.

Stephen Lang

A folytatásban Quaritch a Rekombinánsok néven ismert feltámadt katonák csapatában találja magát, és az előzetesek és a képek alapján Quaritch vezeti majd az RDA csapatait a na’vik ellen. Mivel azonban nincs emléke a haláláról – és valószínűleg mindenről, amit az első részben láttunk -, valószínűleg még inkább vérszomjasabb lesz, s bosszút akar majd állni Pandora őslakosain, amiért elvették tőle az életét.

Az Avatar a 22. században játszódik, 2154 körül, amikor a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Emiatt az emberek gyarmatosítják Pandorát, egy gázóriás bolygó holdját, hogy bányásszák az Unobtainiumot, egy értékes ásványt. A kitermelés és a kolóniák terjeszkedése veszélyezteti a na’vikat, a holdon őshonos humanoid lények törzsét. Egy tengerészgyalogos avatarján keresztül beépül a na’vik törzsébe, s így próbálja rávenni őket, hogy hagyják el otthonaikat, különben a katonák lemészárolják őket. Időközben azonban kiismeri a lényeket, s beleszeret a törzs egyik tagjába.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Az Avatar: A víz útja december 15-én kerül a magyar mozikba.

Fge4egBVsAAfFuV?format=jpg
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...