Főoldal Filmek A Star Wars 8 kapcsolatban lesz a Klónok háborújával, illetve a Lázadók animációs sorozattal?
Filmek

A Star Wars 8 kapcsolatban lesz a Klónok háborújával, illetve a Lázadók animációs sorozattal?

A Star Wars legújabb trilógia következő része mégis kapcsolatban lesz az animációs sorozatokkal?

704

A Star Wars legújabb trilógia következő része mégis kapcsolatban lesz az animációs sorozatokkal?

Múlt hónapban jelentek meg olyan pletykák, melyek szerint a Star Wars fősaga következő részében a Luke Skywalkernek (Mark Hamill) különös és misztikus állatkái lesznek. A hír természetesen mint máskor, most is a Making Star Wars oldalon jelent meg. A leírás alapján ezek a különleges idegenek az Ahco-To bolygó lakói, és valamiféle sarki madárra fognak emlékeztetni, hasonlóval találkozhatnak a Skellig Michael szigetre kirándulók – itt forgatták Az ébredő Erő záróképeit, valamint az Episode VIII nyitójeleneteit.

A rajongók megjegyezték azt is, hogy ezek a kis madárszerű lények alig magasabbak 15 inchnél, ugyanakkor borotvaéles fogakkal ábrázolják őket, mintha egy aranyos madár találkozott volna egy gonosz szellemmel. És most jön a kapcsolat a film és a animációs sorozat között, hiszen ilyen lényekkel már találkozhattak a rajongók a Star Wars: A klónok háborújában és a Star Wars: Lázadók sorozatokban. Bár a Lucasfilm hivatalosan még nem erősítette meg ezt, egy másik jelentés is megerősítette a lények szerepét a Star Wars 8-ban.

A rajongók először a Lázadók harmadik évadjában, Az elveszett padawan epizódban láthatták a convoree néven bemutatott madárszerű lényeket. Arról a jelenetről beszélünk, mikor a madár Ahsoka Tano fölött körözött, miután a Trandoshan, a vadászok elfogták a jedi növendéket, de a convoree-ok gyakran bukkannak fel a sorozat kritikus jeleneteiben is. Convoree-okat láttunk akkor is, mikor Ahsoka szembenézett Darth Vader-rel.

Tavaly augusztusban, mikor bejelentették a Lázadók új évadját, feltették a kérdést a sorozat producerének, Dave Filoni-nak, hogy mik is valójában ezek a lények, aki igen meglepő válasszal szolgált:

Bizonyos tekintetben ez egy afféle üzenet, amolyan figyelő. Határozottan jelent valamit, és azt kell hogy mondjam, bármit is jelentsenek a madarak az animációs sorozatban, korábban a Star Wars univerzumban már találkoztunk velük.

A producer előre látta, hogy a fenti a kijelentésével rajongói vitákat fog generálni, és több oldalról is megközelítik majd a témát, megpróbálják megfejteni a rejtett utalást. A legvalószínűbb mégis az, hogy a convoree-ok nem más célt szolgálnak, minthogy megőrizzék a jedik emlékeit. Egy lehetséges elképzelés, hogy a jedik valamiféle “emléktárként” használták őket, hogy tanulhassanak a korábbi hibákból. Állítólag a lények az Ahch-To bolygón őshonosak, ami azt a tényt erősíti meg, hogy valóban itt található az ősi jedi templom. Talán a hamarosan érkező teaser videóban saját szemünkkel is megpillanthatunk egy convoree-t, mert a legfrissebb hírek szerint hetek választanak csak el bennünket a Star Wars: Episode VIII első jelenetétől.

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: The Acolyte
Filmek

A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést

A The Acolyte az utóbbi évek legjobban várt Star Wars-sorozata.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

Előzetesek

Bejelentették a Vaiana folytatását, a premierdátummal együtt

Maui és Vaiana hamarosan újra útra kelnek! Itt az első teaser előzetes...