Főoldal Sorozatok Sorozatajánló: Rick and Morty
Sorozatok

Sorozatajánló: Rick and Morty

Elevezve kicsit a mainstream vonalról, szeretnék nektek egy rendkívül vicces és annál morbidabb, valamint ha lehet ilyet mondani: ízig vérig geek sorozatot ajánlani: a Rick and Morty-t.

300

Elevezve kicsit a mainstream vonalról, szeretnék nektek egy rendkívül vicces és annál morbidabb, valamint ha lehet ilyet mondani: ízig vérig geek sorozatot ajánlani: a Rick and Morty-t. Egy animációs sorozatról van szó (szigorúan felnőtteknek), szóval akit esetleg ez nem érdekelne az itt abba is hagyhatja az olvasást :).

Akik viszont maradtak – jól döntöttek – mert szerintem jól fognak szórakozni, a Rick and Morty nagyon újszerűnek hat a South Park – Family Guy – Simpson család triumvirátus mellett is. Az alapfelállás azért itt sem más, adva van egy család, az egyszerűség kedvéért a Smith család, akikhez beköltözik a nagypapa: Rick aki egy cseppet sem átlagos öregember. Rick egy örült(en) zseniális tudós aki az unokájával együtt keveredik teljesen kiszámíthatatlan és észveszejtő kalandokba. A sorozat egyik nagy erőssége szerintem a tényleg néha teljesen képtelen sci-fi háttértörténetben rejlik. Vannak itt űrhajók, párhuzamos univerzumok, mindenféle különös lények.

rick-and-morty-rick-potion-number-9-breaking-news-1280px

Az egyik legkeményebb rész – ami jól jellemzi a sorozatot – Rick készít egy szert, amitől a lány aki Morty-nak tetszik, bele kéne hogy szeressen, de végül a saját családját leszámítva nagyjából mindenki beleszeret a világon Morty-ba. Ezt látva megpróbálnak ellenszert készíteni aminek hatására mindenki mutáns rovarszerű lénnyé válik, tesznek egy újabb próbát, de csak tovább rontják a helyzetet. Teljesen képtelen a történet, közben Rick egyébként egy óriási tuskó, szinte majdnem mindig iszik és böfög (?!) miközben beszél. Valójában persze egy szerethető karakter, és a nap végén morálisan is mindig rendben van. Morty pedig egy rakás kis szerencsétlenség, de valójában ő az erkölcsi iránytű, a színtiszta emberi naivitás.

Az egész sorozaton érezni, hogy a készítők sokszor tényleg teljesen szabadjára engedték a képzelőerejüket amiből óriási őrültségek születtek, és teremtettek egy olyan világot, amiben nincsenek szabályok.

Egy szabályok nélküli világban, pedig teljesen tetszőleges irányt vehet a történet, a konfliktus megoldása pedig a legváratlanabb irányból érkezik. Nem mondom, hogy óriási mélységei lennének a sorozatnak, de mégis szórakoztató, eredeti és kreatív. Mindezek ellenére pedig mégis képes megállni a saját lábán, és az elrugaszkodottsága mellett is értelmes tud maradni. Aki szereti a Family Guy-t / South Park-ot / Simpson Családot az mindenképpen tegyen egy próbát a Rick and Morty-val, szerintem nem fog csalódni. Az első két évadot pedig már a Netflix-on is elérhetitek!

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Vaják 3. évad
Sorozatok

A Netflix bejelentette, hogy az 5. évaddal véget ér a Vaják

Két évadon keresztül még folytatódik a Vaják története a Netflixen.

Rebel Moon
Filmek

A Rebel Moon rendezői változatában lesz egy bizarr szexjelenet Ed Skrein és egy idegen között

6 órás rendezői változatot kap a Rebel Moon, és ebben bizarr szexjelenetet...