Főoldal Sorozatok Sorozat készül Indiana Jones kalandjáról a Disney+-ra
Sorozatok

Sorozat készül Indiana Jones kalandjáról a Disney+-ra

Az ötödik rész mellett egy sorozat is készül Indiana Jonesról.

501
Indiana Jones és a sors tárcsája
Forrás: Disney

Indiana Jones saját tévésorozattal jelentkezik a Disney+-on. A Variety értesülései szerint a Disney és a Lucasfilm “aktívan” keresi a lehetőséget, hogy egy új tévésorozatot készítsen a legendás régész professzor főszereplésével. Nem világos, hogy a készülő sorozatban Harrison Ford szerepet kap-e, mivel a színész megerősítette, hogy a jövőre érkező Indiana Jones 5. lesz az utolsó kalandja a filmvásznon.

A sorozat fejlesztése állítólag még nagyon korai fázisban van, és jelenleg még nincs író, így a sztori sem állt össze, hogy mit dolgozzanak fel a tévéképernyőjén. Azt sem tudni, hogy a sorozatra előzményként vagy spin-offként kell tekinteni, mindössze annyi biztos, hogy Indiana Jones kalandja folytatódik 2023-ban egy mozifilmmel. Állítólag, megint csak beszámolókra támaszkodhatunk, a Disney és a Lucasfilm egyaránt keresi a lehetőséget a sorozatban, jelentsen ez bármit is a franchise jövőjére. Bár még nem körvonalazódott a sztori, valószínűleg Ford nem kap szerepet benne, elvégre már utalt rá, hogy a következő filmmel szögre akasztja az ostort és a kalapot.

“Ennyi volt” – fogalmazott Ford még nyáron Disney D23-on. “Köszönöm, hogy ezeket a filmeket mindannyiunk számára ilyen hihetetlen élménnyé tettétek” – mondta. “Nagyon büszkén mondhatom, hogy ez a film fantasztikus… Az Indiana Jones-filmek a fantáziáról és a rejtélyről szólnak, de a szívről is. Egy igazán nagyszerű történetet mesélünk el, valamint egy olyan filmet, ami szétrúgja a seggeteket”.

Akár visszatér Ford, akár nem, a Disney nem fogja harc nélkül feladni Indiana Jones-t. A stúdió állítólag más lehetőségeket is vizsgál a franchise folytatására, ami jelenthet új sorozatot, új filmeket, más médiumokat, vagy bármit. A stúdió döntése érthető, hogy miért inkább a sorozatoknak szentel bizalmat, mivel az utóbbi időben főként a Disney+ műsorokkal aratott marandót, különösen igaz ez az élőszereplős Star Wars-sorozatokra.

Egyébként nem ez lesz az első alkalom, hogy az Indiana Jones tévésorozatot kap. A The Young Indiana Jones Chronicles 1992-ben debütált, és a fiatal Indyre koncentrált, akit Sean Patrick Flanery és Corey Carrier alakított. George Hall egy idősebb Indiana Jones-t játszott, aki minden epizód elején és végén feltűnt.

Indiana Jones
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események