Főoldal Filmek Sok kritikát kapott a Marvel Moziverzum 4. fázisa, de a Russo testvérek kiálltak az új irány mellett
Filmek

Sok kritikát kapott a Marvel Moziverzum 4. fázisa, de a Russo testvérek kiálltak az új irány mellett

A Russo testvérek kiálltak a Marvel Studios, valamint a 4. fázis produkciói mellett.

546
Russo testvérek

A Bosszúállók: Végjáték után a MCU egy bizonytalan új korszakában találták magukat a rajongók. A Marvel Studios első filmje, a 2008-as Vasember óta a stúdió minden filmje a Végjáték epikus befejezését készítette elő, az Infinity Saga grandiózus fináléját, amikor a Föld legnagyobb hősei csaptak össze Thanos-szal.

Most, hogy az Infinity Saga befejeződött, a Marvel feladata az volt, hogy új irányt találjon az MCU számára a 4. fázisban. Ez a változás azonban nem nyerte el sokak tetszését, és több kritika is érte az új produkciókat, miszerint a Marvel-filmek minősége csökkent az utóbbi időben – amiért az egyes produkciók nem kapcsolódnak egymáshoz, nem látni még az irányt. Joe és Anthony Russo azonban védelmükbe vették az MCU kreatív irányvonalát.

Az NBC Newsnak adott interjúban a Russo testvéreket kérdezték a rajongók panaszairól az MCU legutóbbi megjelenései kapcsán, de a rendezők elárulták, hogy a Marvelbe vetett hitük továbbra is töretlen. A rajongók legutóbbi Marvel-filmekre adott reakcióiról Anthony Russo elmondta, hogy a stúdió továbbra is ambiciózus és kísérletező kedvű a történetmesélésben és az új filmek megalkotásában. Bár elismerte, hogy a rajongók reakciói valószínűleg változnak majd minden egyes új megjelenés tükrében, és a rendezők szerint jó irányba tart a Marvel Studios.

A helyzet a következő. Az MCU egész életében voltak hullámvölgyek, természetesen lesz egy hullámvölgye annak, hogy az emberek hogyan vélekednek róla a legutóbbi kínálat alapján. De azt hiszem – nézd, a nap végén még mindig nagyon ambiciózusak a történetmesélés megközelítését illetően. Kísérleteznek. Új kifejezésmódokat keresnek, hogy a közönséget izgalomban tartsák és meglepjék. Még mindig úgy tűnik, hogy van egy fontos kreatív kódjuk és folyamatuk, amit követnek, szóval véleményem szerint még mindig sok remény van arra, hogy mi minden lehetséges az MCU-ban. Nem vesztettük el a hitünket benne, az biztos.

Anthony Russo

Bár a Marvel-filmekre adott rajongói reakciók nem tükrözik a bevételi mutatókat, ugyanis a mozifilmek különösen jól teljesítenek az utóbbi időben a mozikban, miközben egy világjárvány sújtotta a Földet.

A Marvel Studios kísérletező szellemét jól mutatja az Örökkévalók éteri történetmesélése, a Doctor Strange az őrület multiverzumában megjelenő horror és a túlzott vígjáték a Thor: Szerelem és mennydörgésben, a Multiverzumról már nem is beszélve, ami már önmagában rengeteg lehetőséget biztosít a készülő projektek számára.

A Russo testvérek
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.