Főoldal Filmek [SDCC2022] A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! zárja az MCU 4. fázását
Filmek

[SDCC2022] A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! zárja az MCU 4. fázását

Nagy meglepetésre már idén lezárul az MCU 4. fázisa.

354
Fekete Párduc

A Marvel Moziverzum első két fázisa a Bosszúállók-filmekkel zárult, a harmadik fázis ellenben a Pókember: Idegenben című filmmel ért véget. Magyar idő szerint ma hajnalban a Marvel Studios San Diego-i Comic-Con paneljén Kevin Feige meglepte a jelenlévőket, amikor elárulta, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! zárja majd a negyedik fázist, ami még 2021 elején a WandaVízió című Disney+ sorozattal kezdődött.

A negyedik fázis volt a Marvel Moziverzum eddigi legnagyobb fázisa, a produkciók óraszámban meghaladta a The Infinity Saga-t is, nagyrészt köszönhetően a Disney+ sorozatoknak. Még két év sem telt el az első produkció óta, de idén novemberben már lezárják ezt a szakaszt, s 2023 elején A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című folytatással kezdőik az 5. fázis. Reggelre azt is megtudtuk, hogy a 6. fázist pedig majd a Fantasztikus Négyes vezeti fel, amit két Bosszúállók-filmmel pecsételnek meg. 2025 nagy éve lehet a stúdiónak, ugyanis májusban és novemberben is egyesülnek a Föld legnagyobb hősei.

A bejelentés alatt debütált a Fekete Párduc folytatásának előzetese is, amiből kiderült, hogy Tenoch Huerta fogja alakítani Namort, a film főgonoszát. Namor a képregényekben először 1939-ben mutatkozott, aki kapitány és egy atlantiszi hercegnő mutáns fia. Volt már Bosszúálló, X-Men, a Védelmezők alapító tagja, és még Amerika Kapitány oldalán is harcolt a második világháborúban. Namort a Marvel első mutánsának is tartják a képregényekben, aki emberfeletti erővel és kitartással rendelkezik, képes a víz alatti légzésre, és korlátozott telepatikus képességgel rendelkezik a tengeri lényekkel és az atlantisziakkal.

A filmhez kiadott szinopszis szerint “a Marvel Studios ‘Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!’ című filmjében Ramonda királynő (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) és a Dora Milaje (köztük Florence Kasumba) azért harcolnak, hogy megvédjék nemzetüket a beavatkozó világhatalmaktól T’Challa király halála után. Miközben a vakandaiak új fejezetet készülnek nyitni életükben, a hősöknek össze kell fogniuk Nakia harci kutya (Lupita Nyong’o) és Everett Ross (Martin Freeman) segítségével, és új utat kell kovácsolniuk Vakanda királysága számára. A filmben bemutatkozik Tenoch Huerta Namor, egy rejtett tenger alatti nemzet királya, a főszerepekben pedig Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena és Alex Livanalli látható.”

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! november 11-én jön ki a mozikban.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események