x
Sorozatok

Samuel L. Jackson nem adja fel, bízik benne, hogy Mace Windu mester szerepében még visszatér

Továbbra is rejtély, mi történt Windu mesterrel.

Samuel L. Jackson nem adja fel, bízik benne, hogy Mace Windu mester szerepében még visszatér
  • Publishedmárcius 17, 2022

Bár úgy tűnt, hogy Mace Windu története lezárult a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszújában, de Samuel L. Jackson megkérte Bryce Dallas Howard rendezőt, hogy hozza vissza a Jedi mestert a The Mandalorian egyik új epizódjában. A színész több alkalommal is a visszatérésről beszélt, hogy rajta nem múlik semmi, ő ott lesz, ha hívják.

A legendás színész, Samuel L. Jackson sosem zárkózott el attól, hogy hangot adjon érdeklődésének, szívesen újra eljátszaná Mace Windu mestert a képernyőn. Először az 1999-es Baljós árnyak című előzményfilmben alakította a Jedi mestert, ám a mesterrel a III. részben Darth Sidious végzett, amikor Anakin Skywalker leleplezte a Kancellár sötét titkát, hogy ő az a Sith nagyúr, akit évtizedeken át kerestek.

Találgatások vannak arról, hogy a mester túlélhette-e a zuhanást. A Jedik képességeit ismerve nem kizárt, hogy Windu kezét levágták és súlyosan megsérült, életben van valahol. Sokáig úgy tűnt, hogy Palpatine császár is meghalt, amikor Vader a reaktorba vetette, szóval a lehetőség adott, hogy Jedik előtt is, hogy túléljenek egy zuhanást. Jackson mindenesetre bízik benne, hogy még visszatér egyszer a szerepben.

Hatalmas múltja van annak, hogy a Star Warsban félkezű emberek térnek vissza. Az egyetlen ember, akinek valaha is mondtam, hogy visszatérhet, az Bryce Dallas Howard volt, mert épp most csináltam vele egy filmet. És ő rendezi a The Mandalorian epizódjait, szóval előálltam ezzel: ‘Gondolod, hogy össze tudnál hozni egy ilyet? Mármint úgy értem, te kedvelsz engem, nem?’

Erre ő: ‘Imádlak, elképesztő vagy! Szóval, ‘Legyek része. Tegyél be az ringbe, készen állok! Tudod, bal kézzel is megtanulok fénykardozni. Gyerünk, csináljuk meg!’

Samuel L. Jackson

Nem kérdés, hogy rengeteg történet vár még elmesélésre Windu mesterrel. Ő volt az előzménytrilógia jedimestereinek az egyike, akiket elvakított saját arroganciájuk, és minden bizonnyal szerepet játszottak abban is, hogy Anakin letért az útról, és átállt a Sötét Oldalra. Windu történetére sokan kíváncsiak lennének.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.