Főoldal Filmek Ryan Coogler rendező elárulta, hogy eredetileg miről szólt volna a Fekete Párduc folytatása Chadwick Boseman halála előtt
Filmek

Ryan Coogler rendező elárulta, hogy eredetileg miről szólt volna a Fekete Párduc folytatása Chadwick Boseman halála előtt

A történetet T'Challa szemszögéből mesélték volna el, ez az ő karakterfejlődése lett volna.

355
Ryan Coogler

Jövő hónapban mutatják be a folytatást, azonban a történet Chadwick Boseman halála után át kellett dolgozni teljesen. A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! rendezője, Ryan Coogler most először árult el részleteket az eredeti folytatás forgatókönyvéről Chadwick Boseman tragikus halála előtt, és ebből megtudtuk, hogy T’Challa királyként milyen nehézségekkel került volna szembe.

Chadwick Boseman éveken át küzdött a rákkal, de hosszas küzdelmet követően a Fekete Párduc sztárja elhunyt, így a Marvel Studios kénytelen volt újra a tervezőasztalhoz ülni a folytatással kapcsolatban. Amikor Boseman meghalt, a forgatókönyvíróval a rendező már kidolgozta a második rész történetét, ezért is kellett gyakorlatilag a teljesen átírni a folytatás sztoriját, mivel a stúdió úgy döntött, nem fogják újraosztani T’Challa szerepét.

Ryan Coogler rendező a The Hollywood Reporternek nyilatkozva kifejtette, hogy az ő és Joe Robert Cole forgatókönyve T’Challa fejlődésére fókuszált volna Vakanda királyaként.

A forgatókönyv, amit Chadwick halála előtt írtunk, nagyon is T’Challa szemszögéből mutatta volna be a filmet. Ez egy hatalmas film volt, de egyúttal egy karakterfejlődés is, amely mélyen belemerült a pszichéjébe és a helyzetébe.

Ryan Coogler

Ahogy már mondtuk, a Marvel Studios nem akarták, hogy új színészt keressenek T’Challa szerepére, a forgatókönyvet úgy írták át, hogy egy másik karakter szemszögéből meséljék el a történetet, és egy másik vakandai legyen az MCU új Fekete Párduca. “A Fekete Párduc évszázadok óta létezik Vakandában, így nem tűnt szervetlennek a gondolat, hogy valaki más vegye fel a köpenyt” – árulta el Nate Moore producer.

De amikor ennek valósággá kellett válnia, akkor az volt a kérdés, hogy ‘Oké, mi a legésszerűbb a történet szempontjából? Kinek van a legtöbb értelme, hogy elvállalja ezt a dolgot? A film minden szereplőjének más-más elképzelése van arról, hogy kinek és miért kellene felvennie a köpenyt.

Nate Moore

A rajongók körében még mindig nagy a csalódottság amiatt, hogy T’Challa-t megölték az MCU-ban, sokan úgy érzik, hogy jobb lett volna Boseman előtt tisztelegni, ha a karakter tovább él valaki mással. A stúdiónál ennek ellenkezőjét vallják, szerintük azzal tisztelegnek néhai királyuk előtt, ha nem keresnek mást a szerepre, és akárcsak a világ, úgy a Marvel Moziverzum is gyászolja a karaktert.

Több hivatalos portéka is megerősítette, hogy Shuri lesz az új Fekete Párduc, ami összhangban van a képregényekkel, bár arról is hallani, hogy a köpeny egy harmadik hősre száll a film végén. A problémát az okozza, hogy a karaktert megformáló Letitia Wright oltásellenes, és ennek hangot is adott a forgatáson, ez pedig nem tetszett a Disneynek. A pletykák és a rajongók szerint végül M’Baku, T’Challa egyik korábbi ellenfele lehet a végleges Fekete Párduc.

Ryan Coogler
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események