Ritka Predator forgatási fotó Van Damme eredeti ragadozójáról

Minden kezdet nehéz. De így utólag elmondhatjuk, sokkal jobban jártunk, hogy most nem így néz ki a filmtörténelem egyik legnagyobb Ragadozója.

Minden kezdet nehéz. De így utólag elmondhatjuk, sokkal jobban jártunk, hogy most nem így néz ki a filmtörténelem egyik legnagyobb Ragadozója.

Elég jól ismert tény, hogy Jean-Claude Van Damme volt az eredeti választás az 1987-es Ragadozó címszerepére, azonban nem maradt túl sok jó minőségű kép róla az interneten. Minimális videót találunk a mexikói forgatásról, de a frissen előkerült kép mutatja meg hogyan is nézett ki az eredeti elképzelés szerint az űrből jött fejvadász, és hát… nem valami menőn az biztos. Közismerten Van Damme-ot azért rúgták ki, mert több kickboxot akart íratni az űrlény számára, és állítólag a jelmezzel se volt elégedett (nem csoda).

Ránézésre meg lehet mondani, hogy a Predatort nehéz (vagy talán lehetetlen) legyőzni, ugyanaz elmondható az Alien franchise xenomorphjáról is. Egyik karakter se így kezdte. Mind a Predator, mind az Alien gagyi kinézettel kezdte, a Ragadozó esetében, Jean-Claude Van Damme egy szerencsétlen gúnyában. A kép alapján egy fura kutyafej hüllő testen, ami teljesen más galaxisban helyezkedik el az végső vágás brutális űrlényétől. Egyesek csak „űrcsótány” kifejezéssel illetik a Van Damme verziót.

Arnold Schwarzenegger az önéletrajzában elmondta, hogy megpróbálták a filmet kis költségvetésen tartani, és a jelmez elkészítésére a Boss Film Creature Shot nevű céget bérelték fel. Nekik sikerült ezt a nevetséges farsangi jelmezt létrehozniuk. JCVD gyűlölte, mert úgy gondolta, hogy ő majd tornadresszben és sminkben fog kickbox mozdulatokat bemutatni. Nagyot tévedett, mert egy egész testét eltakaró, nehéz ruhát adtak rá, a lopakodó jelenetekhez pedig vörös színt használtak, hogy elüssön a dzsungel zöldjétől, amit Van Damme szintén utált. A filmre úgy gondolt, mint arra, amivel majd be fog törni Hollywoodba, ezért csalódott, hogy nem fog belőle semmi látszódni. Ami még rosszabb a rendező John McTiernan és a stáb csak akkor látta a jelmezt, mikor az megérkezett a helyszínre. Schwarzi szerint:

Úgy nézett ki, mint egy gyíknak öltözött csávó, egy kacsa fejével.

Az első pár tesztfelvétel után a rendezőnek sikerült még pénzt kerítenie és felbérelni Stan Winstont, aki el is készítette az ikonikus Ragadozó jelmezét, amit ma már mindenki ismer. Jean-Claude Van Damme pedig megkapta az elbocsátó levelét, a sok panaszkodás és a kickbox erőltetése végett. Helyére érkezett Kevin Peter Hall, aki 220 cm magasságával sokkal jobbnak bizonyult, mint Van Damme 177 centiméterétől. A végén minden a helyére került, minden résztvevő számára, a film klasszikus lett, Van Damme pedig más úton, de befutott a csillagok közzé.

És végül a Stan Winston School YouTube csatornájának jóvoltából a már emlegetett rondaság:

A Ragadozóval egyébként hamarosan újra találkozunk, hiszen szeptember 14-én érkezik a The Predator.

Total
0
Shares
Previous Article

James Gunn elárulta, az egyik hiányzó karkater miért nem volt a Végtelen háborúban

Next Article
Thanos Végtelen Kő

A Végtelen háború a leggyorsabb film, ami elérte az 1 milliárd dollárt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!