Alien: Covenant

Ridley Scott ezért választott CGI Xenomorphokat az Alien: Covenantban

Mától a mozikban az Alien: Covenant, és a rajongók legnagyobb örömére a Neomorphok mellett a Xenomorphok is visszatérnek.

Mától a mozikban az Alien: Covenant, és a rajongók legnagyobb örömére a Neomorphok mellett a Xenomorphok is visszatérnek.

Az 1979-es eredeti Alien-filmben Carlo Rambaldi és H.R. Giger ötlete alapján készítették el a Xenomorph jelmezt, azóta viszont eltelt közel 40 év, Ridley Scott újfent egy Alien-filmet rendezett, és vele együtt a Xenomorphok is visszatértek a vászonra, de ezúttal már egy teljesen új technológiát használtak fel az idegenekhez.

A Yahoo! Movie készített interjút a rendezővel, ahol választ kaptunk Scott-tól arra a kérdésre, miért döntött a CGI mellett, noha a motion-cap ruhát így is embernek kellett magára öltenie:

Azt hiszem, hogy digitálisan sokkal többre vagyunk képesek, és nem csak azt látjuk, hogy egy fickó rohangál gumiruhában, ami egykor nagyon jól működött. A teljes Covenantot úgy forgattuk, hogy a színész az idegen fejével futkorászott, és majd digitálisan teremtetjük meg a szerepét a filmben. Tehát belül mindig egy színésszel dolgoztunk ezekben a jelenetekben.

Ezek azok a finomságok, amik legfőként jellemzik Scott munkásságát az elmúlt években, még ha a történet nem is vizsgázott jelesre, a látványt tekintve nem volt okunk panaszra. De ez a színészek dolgát is nagyban megkönnyíti, egy Alien-nel a hátad mögött máshogy viselkedsz, mintsem egy pizsamába bújtatott alak elől kell futnod az életedért.

Az Alien: Covenantot mától adják a hazai mozikban, kritikánk már olvasható az oldalon.

Total
0
Shares
Previous Article
Alien: Covenant

KRITIKA: Alien: Covenant

Next Article

James Mangold már lepacsizott a Fox-szal, jöhet az X-23 spin-off

Related Posts
Wide Screen YouTube