Főoldal Filmek Rian Johnson tagadja, hogy Elon Muskról mintázta volna Edward Norton karakterét a Tőrbe ejtve: Az üveghagymában
Filmek

Rian Johnson tagadja, hogy Elon Muskról mintázta volna Edward Norton karakterét a Tőrbe ejtve: Az üveghagymában

A nézők szerint Miles Bron olyan, mintha maga Elon Musk játszaná a tech-milliárdost a filmben.

483
Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Forrás: Netflix

Rian Johnson filmrendezőt a múlt héten bemutatott a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma egyik karakteréről faggatták, miszerint Edward Norton karakterét Elon Muskról mintázta. Miles Bron és Elon Musk közötti hasonlóságok tapinthatók, ugyanakkor kijelentette, hogy a képzeletbeli tech-milliárdos a filmben és a valóvilágban élő társa közötti párhuzamok pusztán véletlenek, nem voltak szándékosak.

Johnson a Wired internetes híroldalnak adott interjújában elismerte, hogy amikor Bronról beszélünk, akkor akaratlanul is párhuzamot vonhatunk egy közszereplővel, történetesen a Tesla, a SpaceX és a Twitter tulajdonosával azonosítottak sokan Edward Norton figuráját a filmben. A direktor az interjú későbbi felében azzal viccelődött, hogy reméli, nincs “valami titkos marketingosztály a Netflixnél”, ami Musk Twitter-felvásárlását finanszírozta.

Rengeteg általános dolog van az ilyen tech-milliárdosokról, ami egyenesen belekerült [Az üveghagymába]. De nyilvánvaló, hogy ez a furcsa jelentőséggel bír jelenünkben. Egy barátom azt mondta: ‘Ember, ez olyan, mintha ma délután írtad volna. És ez csak egyfajta szörnyű, szörnyű véletlen, tudod?.

Rian Johnson

Johnson hangsúlyozta, hogy a forgatókönyvet 2020-ban írta, jóval azelőtt, hogy Musk megvásárolta volna a Twittert. Edward Norton karakterével inkább csak egy nagyon ismerős archetípust akart ábrázoltatni a mai világban, mintsem konkrétan a világ egyik leggazdagabb emberét megtestesíteni a filmjében. “A szándék az volt, hogy pontosan tükrözzük, milyen volt az elmúlt hat évben a kulturális szféra közepén lenni” – árulta el Johnson. “Ez eléggé rémálomszerű, karneváli, Fellini-féle felfújt valóság most”.

A 2019-es Oscar-díjra is jelölt kasszasiker folytatásában a híres nyomozó, Benoit Blanc (Daniel Craig) visszatér, aki Görögországba utazik, hogy Bron és a mogul gazdag és befolyásos barátainak egy kis csoportjával egy rejtélyes gyilkossági játékot játsszon. A filmet december 23-án mutatta be a Netflix, miután egy hónappal korábban 600 moziban korlátozott ideig vetítették a Tőrbe ejtve folytatását.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Kiderítették, mikor kezdődik a Tőrbe ejtve 3. forgatása

Rian Johnson keményen dolgozik a Tőrbe ejtve 3. részén.