Close


Közelgő események

Filmek

Rian Johnson kérésére változtattak Az ébredő Erő befejezésén

A Star Wars 8 rendezője megerősítette, hogy kérésére változtattak Az ébredő Erő befejezésén, de Luke-ról is többet megtudunk a következő filmből.

Rian Johnson kérésére változtattak Az ébredő Erő befejezésén
  • PublishedMay 4, 2017

A Star Wars 8 rendezője megerősítette, hogy kérésére változtattak Az ébredő Erő befejezésén, de Luke-ról is többet megtudunk a következő filmből.

A Star Wars: Az utolsó Jedik írója és rendezője, Rian Johnson egy interjúban megerősítette azt, miszerint a saga nyolcadik epizódjában választ kapunk arra a kérdésre, hogy Luke Skywalker (Mark Hamill) miért választotta az önkéntes remete életet, miért száműzte magát az Ahch-To bolygóra. De Johnson azt is elárulta, hogy kérésére J.J. Abrams megmásította a Star Wars: Az ébredő Erő befejezését.

A hetedik részből kiderült, hogy Lukenak nyoma veszett miután Kylo Ren, eredeti nevén Ben Solo (Adam Driver) elpusztította az új Jedi nemzedékét, és átállt a Sötét oldalra, hogy a legfőbb vezér, Snoke szolgálatába álljon. Kylo Ren apja, Han Solo (Harrison Ford) próbált magyarázattal szolgálni Luke tettére – felelősnek érezte magát, amiért Ben átállt a rossz oldalra -, így az ősi Jedi templom kutatásába fogott az utolsó Jedi mester. Legalábbis a filmből ez derült ki, de pontos okát idén decemberben megtudjuk.

Az Entertainment Weekly beszélgetett a rendezővel, aki elmondta, hogy a Star Wars 8-ban megmagyarázzák a mester száműzését a galaxisban:

A legelső dolog az volt, hogy ki kellett találnom, mi játszódhatott le a fejében [Luke], miközben a film forgatókönyvét írtam. Szünetet kellett tartanom, és ez volt az elsődleges és legfőbb dolog, amire kerestem a választ. „Miért ment Luke Skywalker arra a szigetre?” Ez volt a kiinduló pont, és ez az, amit a film majd feltár.

Mikor arról kérdezték a Johnsont, hogy esetleg Luke megfutamodott, és gyávaságból vonult száműzetésbe, a rendező szava szerint ez fel sem merül majd bennünk, ha megértjük a valódi okát:

Nem ezt akartam elérni. Ennél sokkal jobb indok van, amiért ezt tette – értelmet fog nyerni, és ezzel egyet fogunk érteni.

Johnson azt is felfedte, hogy kérésére megváltoztatták a hetedik rész befejezését, tehát még be sem fejezték Az ébredő Erő forgatását, de ő már javában Az utolsó Jediken dolgozott. Az Episode VII zárójelenetében eredetileg BB-8 kísérte volna Rey-t (Daisy Ridley) az Ahch-To-ra, ám Rian Johnson megkérte J.J. Abramst, hogy ezt írják át, és Luke régi barátja, R2-D2 legyen a kísérő droid.

Igen…Ez egy nagy szívesség volt. Azt kértem, ha lehetne, akkor R2 legyen, aki Reyjel megy, és BB-8 maradhatna az Ellenállással. Eredetileg BB-8 volt, aki Reyjel tartott volna, hisz a történet is ezt kívánta volna meg. De megkértem Abramst: „Megtennéd nekem ezt az egyszerű kérést, hogy megcseréled a droidokat?”

Már nagyon várjuk, hogy lássuk az új trilógia második részét, melyben nem csak Luke rejtélyére derül fény, hanem arra is, hogy ki is Snoke legfőbb vezér, és mi lett a Jedikkel.

A Star Wars: Az utolsó Jedik hazai bemutatója 2017. december 14-én lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.