Főoldal Filmek Rian Johnson azt ígéri, hogy a Tőrbe ejtve 3. hangvételileg és tematikailag nagyon más lesz, mint Az Üveghagyma
Filmek

Rian Johnson azt ígéri, hogy a Tőrbe ejtve 3. hangvételileg és tematikailag nagyon más lesz, mint Az Üveghagyma

Nagyon más lesz a Tőrbe ejtve 3., mint az előző két rész volt.

565
Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Forrás: Netflix

2019-ben nagyot ment a Tőrbe ejtve, majd gyorsan bejelentettek még két filmet Daniel Craig főszereplésével. Karácsony előtt mutatta be a Netflix a második részt, ami nézettségi rekordokat döntött a streamingszolgáltatón. A Netflix legújabb slágere, a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma mögött álló Rian Johnson elárulta, mire számíthatunk a harmadik résztől.

A rendező célja nemmás, minthogy mind hangvételileg, mind tematikailag változtasson a harmadik részen. A Varietyvel beszélgetve Johnson elárulta, reméli, hogy a harmadik rész ismét Agatha Christie történeteit idézi majd, miközben a dolgokat is megváltoztatja. Ez olyasmi, amitől meglehetősen feldobottnak érzi magát.

Ami izgalmas volt az [Üveghagyma] készítésében, az annak a gondolata, hogy megpróbáljuk Christie-t utánozni egy teljesen új történettel. Most kezdek el dolgozni a harmadik filmen és ez kreativitás szempontjából felrázott: egyáltalán nem kell megismételnem az előző filmet. A cél az, hogy hangvételileg és tematikailag teljesen új irányba induljak el.

Rian Johnson

Mind a Tőrbe ejtve, mind a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma megőrizte a régimódi krimi hangulatot. A harmadik résszel most hasonló élményt próbál teremteni a rendező, de sokkal mélyebb szinten szemben azzal, hogy csak a múltbeli dolgokra emlékezteti a rajongókat. A második rész sikere után sokan arra kíváncsiak most, mikor jöhet a folytatás, amiről a film producerét is megkérdezték.

“Az elsőnél [Johnson] már évek óta a fejében volt az ötlet, de csak úgy január végén vetette papírra és október végén már forgattuk is, ami szupergyors” – mondta Ram Bergman producer a ComicBook.com-nak. “Ehhez a filmhez tényleg nem volt ötlete. Egyszerűen csak abbahagyta a gondolkodást, és mi… Attól a pillanattól kezdve, hogy tényleg elkezdte írni, úgy kilenc hónappal később, egy évvel később már forgattunk. Szóval, a jó dolog, hogy nagyon motivált, hogy a lehető leggyorsabban megcsinálja a következőt. De, tudod, majd meglátjuk, milyen gyors lesz, de ez egy kihívás lesz. Nagyobb kihívás lesz. Szóval majd meglátjuk, mennyi időbe telik.”

A Tőrbe ejtve: Az üveghagyma című második részben Daniel Craig visszatér a különc nyomozó, Benoit Blanc szerepében, aki Görögországba utazik, hogy megoldjon egy új rejtélyt a tech-milliárdos Miles Bron (akit Edward Norton alakít) birtokán, aki egy sor furcsa és titokzatos barátot hív a magánszigetére. A korábbi felvételek már bemutatták a rajongóknak a gyanúsítottak és potenciális áldozatok színes kavalkádját, amint megoldják a feladványokat, álomutazásra indulnak a mesés szigetre, de csak újabb fejtörőkkel találják szembe magukat, amiket meg kell oldaniuk. Megérkezésük után azonban rájönnek, hogy ez nem egyszerű játék, a szigeten megöltek valakit és Blanc nyomozó is meghívást kap az ügy megoldása miatt.

Görögországban Blanc egy teljesen új szereplőgárdával is találkozik majd, többek között Edward Nortonnal, Janelle Monáe-val, Dave Bautistával, Kathryn Hahnnal, Leslie Odom Jr.-ral, Kate Hudsonnal, Jessica Henwickkel és Madelyn Cline-nal.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Kiderítették, mikor kezdődik a Tőrbe ejtve 3. forgatása

Rian Johnson keményen dolgozik a Tőrbe ejtve 3. részén.