Főoldal BREAKING Részletek szivárogtak ki a Rise of the Rōnin játékmenetéből
BREAKINGPlayStation

Részletek szivárogtak ki a Rise of the Rōnin játékmenetéből

Az új szamurájos játék az Assassin’s Creed, Ghost of Tsushima és a Dark Souls keveréke lesz.

173
Rise of the Ronin

2022 szeptemberi PlayStation State of Playen leplezte le a Sony, hogy a Ninja Gaiden, a Nioh és a Wo Long játékokat készítő Team Ninja legújabb játéka Rise of the Rōnin címen érkezik PlayStation 5 exkluzívként. A Team Ninja a PlayStation Studios XDev nevű csapatával konzultálva készíti el a vadiúj szamurájos játékot.

A Rise of the Rōnin egy akció-RPG lesz, amely időben a 19. századi Japánba röpít minket a Bakumatsu-korszakba és Az utolsó szamuráj című filmből ismert Bosin-háború történetét dolgozza fel. A játékban láthatjuk majd a Tokugava-sógunátus harcát a különböző sógunátus-ellenes frakciókkal, akik elégedetlenek voltak az egyre növekvő nyugati befolyással. A történet középpontjában egy urát vesztett szamuráj, vagyis Rónin áll. A Team Ninja elnöke, Fumihiko Yasuda elmondta, hogy a játék Japán egyik legsötétebb időszakát idézi meg. Az RPG-ről viszonylag még keveset tudunk, csak egy rövid előzetes láthattunk róla.

Július 3-án érdekes részletek szivárogtak ki a projektről az r/GamingLeaksAndRumors nevű subredditen. A szivárogtató szerint a játék az Assassin’s Creed, a Ghost of Tsushima, and Dark Souls keveréke lesz.

A fejlesztők komolyan tanulmányozták a történelmet. A játékban rengeteg tárgyleírás lesz, hogy minél gazdagabb lore legyen. Valós történelmi nevek szerepelnek majd, akárcsak egy Assassin’s Creedben. A fő kampány mellett rengeteg mellékküldetés is lesz, amelyek szintén a Ubisoft játékait idézik meg. A kiszivárgott képek között a játék térképén bőven lesz tennivaló, akár még egy nyitott világú RPG is lehet.

Rise of the Ronin

Kapunk egy képességfát, amelyen rengeteg képességet oldhatunk ki a játék során. Ezenkívül románc opciók is lesznek, tehát izgalmas szerepjátéknak ígérkezik. Többféle nehézségi fokozat is lesz és a harcrendszer is inkább Souls-like stílusú lesz. Igyekeznek kihasználni a PS5 erejét, így performance és quality módok között is választhatunk a grafikát tekintve.

A Rise of the Rōnin megjelenése valamikor 2024 első negyedében várható.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Visszatérítik a Stellar Blade árát az elégedetlen játékosoknak

A Sony meghallotta a kritikákat a játék cenzúrájával kapcsolatban.

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.

PlayStation 5
PlayStation

Kiszivároghattak a PS5 Pro részletei, brutálisan erős konzol jöhet

A pletykák szerint akár 2024 karácsonyán érkezhet az új PlayStation 5 Pro.