Főoldal Filmek Pozitívak a Gladiátor 2. első reakciói
Filmek

Pozitívak a Gladiátor 2. első reakciói

Talán nincs veszélyben Maximus öröksége.

329
Gladiator

Ridley Scott rettenetesen régóta készül a Gladiátor második részével, de mostanában úgy tűnik, végre tényleg a célegyenesben van. Még januárban érkezett a jelentés, hogy a film főszereplője, Paul Mescal (Normális emberek) végzett a forgatásokkal, most pedig a Deadline jelentése szerint lezajlott a studióvezetőknek és producereknek tartott első bemutató, s ők már kaptak egy kis ízelítőt a folytatásból. Hogy pontosan mennyit és milyen formában az kérdéses, de annyi biztos, hogy a nézők nagyon jól reagálták le a képsorokat, melyek – a Deadline szavaival élve – lenyűgözőek. 

Szüksége is van a filmnek a jó marketingre, s vele a dicsérő szavakra, tekintve, hogy mennyire elhúzódott a megvalósítása, s hogy mekkora nyomás alatt tartja díjnyertes elődje. Scott szerint a legnagyobb gondot a forgatókönyv jelentette, amely sehogy sem akart összeállni. A munkálatokat ezen kívül a pandémia és a tavalyi író-és színészsztrájk is jócskán feltartotta, de csak kitűzték a bemutatóját idén novemberre. 

A cselekményről egyelőre nem sokat tudunk, csupán annyit, hogy Russell Crowe elvileg nem tér vissza, de a történet csupa olyan szereplő körül forog majd akikre karaktere hatással volt még életében. Mescal Luciust alakítja majd, Commodus császár unokaöccsét, aki ugyebár Maximusnak köszönheti az életét, míg ellenfele Barry Keoghan lesz Geta császár szerepében. Bár utóbbi egy létező történelmi személy, a történet újfent egy fikció, és nemigen fog valós eseményekre támaszkodni. Rajtuk kívül eddig egy meg nem nevezett főbb szerepben feltűnik majd Denzel Washington is, aki a Védelmező-filmek után egy teljesen másféle szerepben lép a vásznakra. Egy gladiátorból lett szenátort fog alakítani, aki kihasználva a rómaiak csillapíthatatlan vágyait, a kereskedelem révén meggazdagodott, s saját gladiátoristállót nyitott. Feltett szándéka lesz megszerezni a trónt a két örököstől.

A Gladiátor 2. további szereplői: Joseph Quinn, Connie Nielsen, May Calamawy, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah, Matt Lucas és Pedro Pascal, a forgatókönyvért végül David Scarpa (Napóleon) felelt. Kérdéses, hogy a filmnek sikerül-e megközelítenie elődjét bármilyen értelemben, de a pozitív előfogadtatás mindenképpen jót jelenthet a pótforgatások szempontjából is. Ha nem húzódnak el az egyeztetések és tudják tartani a kitűzött célt, akkor a film 2024. november 22-én kerül a mozikba, s körülbelül valamikor a nyár folyamán láthatjuk belőle az első kedvcsinálót.

Paul Mescal
Forrás: Normális emberek
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Gladiator
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.