Főoldal Filmek Pocsék kritikákat kapott az Indiana Jones és a sors tárcsája, ez lett a sorozat legrosszabb része?
Filmek

Pocsék kritikákat kapott az Indiana Jones és a sors tárcsája, ez lett a sorozat legrosszabb része?

A kritikák alapján az Indiana Jones és a sors tárcsája lett a franchise legrosszabb része.

368
Indiana Jones és a sors tárcsája

James Mangold Indiana Jones és a sors tárcsája című filmjének világpremierjére tegnap este került sor a Cannes-i Filmfesztiválon, és sajnos a kritikák első hulláma nem túl pozitív. Ma reggel a legnagyobb külföldi portálok már lehozták írásos kritikákban, hogy mit várhatunk a franchise ötödik részétől, ami egyben Harrison Ford utolsó kalandja lesz a régészprofesszor szerepében.

A helyzet nem túl jó. A filmet állítólag 5 perces álló ovációval fogadták a stáblistát követően, és kezdetben pozitív fogadtatásról számoltak be a helyszínen lévők – de a konszenzus mostanra már sokkal negatívabb hangvételbe csapott át, és még a franchise leggyengébb részének címére is pályázhat a kritikusok értékelése alapján.

16 kritikával számolva az Indiana Jones és a sors tárcsája jelenleg 44%-on áll a Rotten Tomatoes-on a cikk publikálása idején. Ez a pontszám biztosan változni fog a következő hetekben, ahogy egyre több sajtóvetítésre kerül sor, de az első pontszámokból kiindulva, könnyen elképzelhető, hogy ez a szám csak csökkenni fog a premier napjához közeledve. Sokan felteszik a kérdést, hogy biztosan Cannes volt a legjobb helyszín a film bemutatójára?

A csalódást keltő kezdés ellenére egyesek szerint a film méltó búcsú a legendás régész/kalandor számára, és a főszereplő Harrison Ford alakítását is sokan dicsérik.

A Total Film 4 csillaggal jutalmazta a filmet, és “fantasztikusan izgalmasnak nevezte. A remek formában lévő Forddal Indy utolsó kalandja az akció, a humor és az érzelmek rendkívül kielégítő keveréke.”

A South China Morning Post kritikusát hasonlóan lenyűgözte a film, 4 csillagos kritikát fogalmaztak meg: “A sors tárcsája néhány visszautalással (beleértve egy elszalasztott lehetőséget John Rhys-Davies-szel) olyan, mint egy régi vágású Indy-film, még inkább, mint a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, mivel megpróbálja visszaadni az eredeti filmek szellemét.”

Az Empire szintén 4 csillagot adott, de megemlítette, hogy a befejezés valószínűleg megosztó lesz: “Indy utolsó randevúja a sorssal olyan bohókás fináléval zárul, amely megosztja a közönséget – de amennyiben vevő vagy a filmre, akkor úgy érzed, hogy méltó búcsút veszel a mozi kedvenc sírrablójától.”

Az Irish Times-nak is akadtak problémái, és ők csak 3 csillaggal értékelték a filmet: “Senki, akinek van esze, nem fogja A sors tárcsáját előnyösen összehasonlítani az első három filmmel. Végig érződik, hogy ez egy olyan projekt, ami küszködik saját súlya alatt.”

A Variety is elég sok kritikát fogalmazott meg, a filmet “kötelességtudóan buzgó, de végül meglehetősen örömtelen nosztalgikus hókuszpókusznak” nevezte.

Indiana Jones és a sors tárcsája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: The Acolyte
Filmek

A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést

A The Acolyte az utóbbi évek legjobban várt Star Wars-sorozata.

A Mandalóri
Filmek

Premierdátumot kapott A Mandalóri és Grogu mozifilmje

A Disney kitűzte az időpontokat, mikor mutatják be az új Star Wars-filmeket,...