x
Close


Közelgő események

Játékok

PlayStation 5-ön lesz a legélvezetesebb a Resident Evil Village

Pete Fabiano érdekes dolgokat árult el a nemrég készült interjújában.

PlayStation 5-ön lesz a legélvezetesebb a Resident Evil Village
  • Publishedfebruár 6, 2021

Ahogy az már az elmúlt hónapban kiderült, májusban már meg is fog hozzánk érkezni a Resident Evil legújabb része. A Village több szempontból formabontó és zseniális alkotásnak ígérkezik, a szerencsésebbek már ki is próbálhatták a Maiden nevű kis látványelőzetest, amelyet csak a legújabb PlayStation konzolokra tettek elérhetővé. Igazán immerzív élményt nyújt a Dimitrescu kastélyban baktatni és felfedezni a kiutat a börtöncellából.

Most a hivatalos PlayStation magazin készített egy interjút a játék fejlesztésének egyik vezetőjével, Pete Fabiano-val. Elárulta, hogy a PS5-ös verzió rengeteg előnyt fog tartalmazni a PS4-es és az Xbox One-os társaihoz képest. Az nem derült ki pontosan, hogy a Series X/S tekintetében is ez a helyzet áll-e fent. A felsorolt előnyöket látva, sajnos azonban úgy tűnik, ezek a változatok csak grafikában fognak különbözni a One-os társaiktól.

Milyen újdonságot is fog nyújtani a PS5? Fabiano szerint a szupergyors SSD miatt gyakorlatilag nem kell majd töltési időkkel kalkulálni és ez sokkal inkább immerzív élményt tud nyújtani a játékosoknak. A 3D Audio mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen tényleg egy forradalmian más hangzást tud adni a felhasználóknak. Továbbá kiemelendő az adaptív ravaszok és a haptikus visszajelzés használata, hiszen ezek is megtalálhatóak lesznek benne. A 4K felbontásra nem térnénk ki külön, hiszen az Series X-en és PC-n is elérhető lesz.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sikerült kipróbálnunk a Maiden demot PS5-ön és alá kell támasztanunk Fabiano állításait. Mivel fegyvert nem vehettünk a kezünkbe ebben a módban, így az adaptív ravaszokról nem tudunk nyilatkozni, de a látványvilág és a 3D Audio használata tényleg egyszerűen lenyűgöző. Az ember úgy érzi, szinte vele történnek meg ezek a dolgok és konkrétan a rettegés fogja el, amikor hallja a nehéz léptek miatt ropogni a szomszédos lépcsőt. Nagyon várjuk már a májust, hogy végre megérkezzen ez a zseniális alkotás.

Written By
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.