Patty Jenkins

Patty Jenkins és Aaron Sorkin is kibeszélte a Warner döntését

A két rendező a Variety szervezésében ült le beszélgetni.

Mi is rengeteget cikkeztünk az elmúlt héten arról, hogy a Warner bejelentette, a nagy filmjeiket 2021-ben a mozik mellett az HBO Max streamingszolgáltatóján is bemutatják majd, ráadásul a mozis premierrel egy időben. Az ügyben már többen megszólaltak, többek között James Gunn és Christopher Nolan is, a Variety szervezésében pedig Patty Jenkins és Aaron Sorkin is beszélgetett a kérdésről.

Jenkins és Sorkin is személyesen érintett, hiszen előbbi filmje, a Wonder Woman 1984 lesz ennek a Warner által kitalált modellnek az “áldozata”, míg Sorkin A chichágói 7-ek tárgyalása című alkotásának jogait pedig a Paramount eladta a Netflixnek. Mindketten kifejezték reményüket azzal kapcsolatban, hogy a nézők biztonságban nézhetik majd meg a filmjeiket, azonban erőteljes szkepszisüknek is hangot adtak. Sorkin úgy fogalmaz:

Mind félünk attól, hogy minden meg fog változni. Hogy a mozi már csak egy különleges kulturális intézmény lesz, és az olyan filmek, amelyeket mi készítünk a streamingre szorulnak majd. Nem hiszem, hogy ez meg fog történni. Semmi sem tudja kiváltani annak érzését, hogy egy közönség részei vagyunk. Ahogy a moziban mindenki egyszerre nevet, sír, sóhajt, egyszerre éljük át a katarzist. Ezt semmi sem tudja pótolni.

Jenkins egyetértett Sorkin félelmeivel, hozzátéve, hogy azt látja, manapság minden cég elsősorban a streamingre koncentrál, valamint szerinte a legtöbb stúdió túlságosan is egy séma szerint dolgozik:

Kicsit az az érzésem, hogy ma már minden gyártógócég ugyanazt keresi. És felmerül bennem a kérdés, hogy akkor miért akarjak én mást csinálni? Attól félek, hogy ez fog történni. A kis stúdiók vállalhatnak kockázatot, a nagyok pedig csak a kockázat minimalizálását fogják szem előtt tartani. És a mozik pedig ezeket a nagy filmeket fogják előnyben részesíteni.

Total
1
Shares
Previous Article
Daredevil

A hírek szerint Charlie Cox, azaz Daredevil is visszatér a Pókember 3. részben?

Next Article
Patty Jenkins

Patty Jenkins elárulta, miért nem érdekli Joss Whedon rendezőtől Az Igazság Ligája

Related Posts