x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Parkolóra került a Dűne előzménysorozata, miután a rendező és a főszereplő is távozott

Bajban a Dűne bejelentett előzménysorozata, a legfontosabb emberek távoztak a projektről.

Parkolóra került a Dűne előzménysorozata, miután a rendező és a főszereplő is távozott
  • PublishedMarch 5, 2023

HBO Max Dune: The Sisterhood című sorozata veszélybe került, miután Johan Renck rendező és a Shirley Henderson főszereplő távozásával zátonyra futott – adta hírül a Deadline. Renck a Dűne előzménysorozatának első két epizódját rendezte volna, ezért a gyártást felfüggesztették, és jelenleg is keresik utódját. Henderson, aki Tula Harkonnen szerepét kapta, szintén távozik a sorozatból, a szerepét újra fogják osztani.

“Ahogy a Dune: The Sisterhood előre tervezett szünetre kényszerült, néhány kreatív változtatást eszközölünk a produkción, hogy a lehető legjobb sorozatot hozzuk létre, és hűek maradjunk a forrásanyaghoz” – mondta az HBO Max szóvivője a Deadline megkeresésére. “Johan Renck befejezte a sorozaton végzett munkáját, és egy új rendezőt fogunk alkalmazni; közös megegyezéssel Johan továbbáll, hogy más projektekkel foglalkozzon. Emellett Shirley Henderson kilép a sorozatból, és nem fogja tovább játszani Tula Harkonnen-t”

A Frank Herbert Dűne című sci-fi regénysorozata alapján a készülő előzménysorozat a Bene Gesserit, a rendkívüli képességekkel rendelkező nők titokzatos testvériségének életét mutatja be. Mivel a projekt előre tervezett szünetre lépett, az HBO Max szóvivője megerősítette, hogy a sorozat kreatív átalakításon megy keresztül.

Nem ez az első nehézség a produkció számára, hiszen a Dune: The Sisterhood alkotója, Diane Ademu-John még novemberben lépett vissza a társ-sorozatvezetői posztjáról, bár executive producerként továbbra is a fedélzeten maradt. Azóta Alison Schapker vette át az egyedüli showrunner szerepét, de még nem tudni, hogy ezek a mostani változások hogyan hatnak majd a sorozatra.

Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins és Brian Herbert a sorozat executive producerei. Byron Merritt és Kim Herbert szintén executive producerként vesznek részt a projektben, ők felügyelik a projektet a Frank Herbert-hagyaték számára. Kevin J. Anderson író társproducer.

A Warner Bros. és a Legendary közös vállalkozásában dolgozza fel újra a Dűne című regényt, ami Frank Herbert 1965-ben megjelent azonos című regénye alapján készül. A film 2018 októberében került a mozikba, és világszerte 401,8 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál, valamint hat Oscar-díjat kapott a 94. Oscar-gálán. Idén érkezik a regény második fele.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.