x
Close


Közelgő események

Filmek

Összefoglaló, és beszámoló a Rogue One második előzeteséről

A szerencsések már látták az igazi az előzetest. Amit este kaptunk, az csak egy werkfilm, amolyan így készült bemutató.

Összefoglaló, és beszámoló a Rogue One második előzeteséről
  • Publishedjúlius 15, 2016

A szerencsések már látták az igazi előzetest. Amit este kaptunk, az csak egy werkfilm volt, amolyan így készült videó.

A tervek szerint holnap éjjel 2-kor (2016.07.16.) fogják leleplezni a hivatalos második előzetest a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet filmhez. Azok, akik már láttak azt – a jelenlévőknek levetítették – teljesen odáig voltak érte. Egytől-egyig mindenki úgy nyilatkozott a fimről, hogy aggodalomra semmi ok, nem kell félni az újraforgatások miatt.

Íme azok a tények, amiket eddig tudunk a filmről:

Jyn Erso: Felicity Jones, a történetét már ismerjük. Ő fogja ellopni a terveket, ő lesz a Lázadók vezetője.

Cassian: Diego Luna, egy Lázadó hírszerző tiszt, és Jyn legjobb barátja. Az ő feladata lesz, hogy összetartsa a csapatot, és az egész akciót  kiagyalja. Egy droidja is van.

K-2SO: Alan Tudyk, egy birodalmi droid, amit Cassian már átprogramozott. Már volt alkalmunk megpillantani a droidot, mikor Jyn egy batyut nyújt át neki. Mellékesen jegyezzük meg, hogy Tudyk találkozott Anthony Daniels-szel is, az eredeti trilógia doridjával.

Bodhi: Riz Ahmed, egy birodalmi pilóta, aki olykor nem ért egyet mindennel, és azt sem tudja, hogy miért csinálja azt.

Chirrut: Donnie Yen, egy vak harcos. Chirrut valóban hisz az Erőben, és használni is próbálja.

Baze: Wen Jiang, Chirrut legjobb barátja, aki nem hisz az Erőben. Jiang így jellemezte a karakterét: „Van egy puskája. Egy hatalmas puskája. Fegyvere van, hatalmas ez a fegyver.”

Saw Gerrera: Forest Whitaker, róla már sokat hallhattunk. Ő egy ikonikus karakter a Klónok háborújából. Whitaker elmondta, hogy a Lázadók egy csoportját fogja vezetni. Az így kialakult csapat egy kisebb szövetséget fog alkotni. „Én fogom vezetni a csapatot, mely mindent megtesz azért, hogy megmentse a világot.”

Galen Erso: Mads Mikkelsen, a nevéből is lehet tudni, hogy ő lesz Jyn Erso apja. Ennél sokkal fontosabb szerepet tölt majd be, kulcsszereplője lesz a filmnek. Tudóst fog játszani, akit mindkét fél magáénak szeretne tudni. Mads a következőket mondta: „Feltalált valami olyan nagyszerű és fantasztikus tárgyat, amivel az egész univerzumot megváltoztathatja.” Nagyon izgalmasan hangzik!

Végül a színész említést tett Krennicre is, az ádáz birodalmi személyre, aki a korábbi ízelítőkben mindig fehér köpenyt viselt. Mads nem árult el sokat róla, de azt igen, hogy sokkal okosabb, mint az elődjei voltak. Egy szóval lehet jellemezni, akkor az a szó: agyafúrt. Talán kicsikét szexibb, mint némelyik tiszt, de azért nem olyan, mint mások.

És az este végén levetítettek egy rövid filmet is, ami a vágások miatt pokoli gyorsra sikerült. Egy fiatal lányt láthatunk rohanni, míg mögötte egy Birodalmi űrhajó emelkedik a magasba. Kitalálhatjuk, hogy ez a fiatal Jyn Erso. Egyes dolgok rosszra fordulnak, a következőket mondta a Lázadók vezetője: „Minden egyes nap gyengébbek vagyunk, miközben ők (Birodalmiak) erősebbek. Ez a mi esélyünk, hogy megváltozzon.”

A legvégére: lövés, egy teherszállító felrobban. Egy zöld CGI-effektes idegen arc tűnik fel sisakban, miközben ordibálnak a katonák. Krennic sétál… Valaki – valószínűleg Krennic az – egy hologram előtt térdel. A hologramból tisztán kivehető, hogy az Uralkodóval beszél, míg két oldalt a vörös ruhás Uralkodó testőrei állnak őrséget. És most jön a ráadás, mert egy jellegzetes hang felhörög, belép Darth Vader, akit vörös fény világít meg, pont olyan, mint ami az Egy új reményben volt, mikor megtalálták a Yavin bolygót. A közönség szó szerint megőrült ezen képsorok láttán. Már nagyon várjuk, hogy mi is meglessük ezt a pörgős és sötét előzetest.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.