x
Close






Közelgő események

Filmek

Összecsapott a Space Jam – Új kezdet és a Fekete Özvegy a mozik jegypénztárainál

Nem várt eredménnyel zárt múlt héten a box office.

Összecsapott a Space Jam – Új kezdet és a Fekete Özvegy a mozik jegypénztárainál
  • PublishedJuly 19, 2021

Múlt héten mutatták be a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón egyszerre a Space Jam: Új kezdet című filmet, amire csaknem három évtizedet kellett várniuk a rajongóknak. Nagy várakozás előzte meg a premiert, s ennek apropóján a film 31,7 millió dollárral nyitott a mozik jegypénztárainál a tengerentúlon. A képzeletbeli tabella első fokára lépett fel. Sikerült maga mögé utasítani a Marvel Moziverzum idei első mozifilmjét, a Scarlett Johansson főszereplésével a Fekete Özvegy-filmet, ami csak 26,3 millió dollárt hozott a stúdiónak.

A The Hollywood Reporter összesítője szerint az 1997-ben bemutatott Space Jam folytatása (ami a nyitóhétvégén 27M dollárral kezdett világszerte) Észak-Amerikában 23M dollárral nyitott anno az első hétvégén a mozikban, ha pedig a globális összbevételt nézzük, akkor 54,7M dollárra rúgott a bevétel. A második rész premierje előtt a Warner Bros. egy 20 millió dolláros nyitást valószínűsített, ami messze elmarad a 150M dolláros büdzsétől. A statisztikából az is kiderült, hogy különösen a családok tekintetében volt erős a film, a nézők 61%-a 25 alatti volt, 49%-a pedig 17 év alatti.

Fekete Özvegy

A hétvége legnagyobb vesztese a Fekete Özvegy, ami a 80M dolláros nyitóhétvégéhez képest nagyot zuhant második hétvégére, és még arra sem volt elég, hogy leggyőzze LeBron James és Tapsihapsi csapatát a pályán. Csonk nélkül kiütötték az Özvegyeket. De nincs oka sírni a stúdiónak, ha hozzávesszük a Disney+ Premier Access bevételét, akkor a tengerentúlon több mint 324M dollárt hozott eddig a Disney új filmje.

A dobogó harmadik fokára a Sony Pictures stúdiótól a Végtelen útvesztő 2. – Bajnokok csatája fért fel. A film 2815 moziban vetítik, és 8.8M dollárt kasszírozott össze. Bár a Halálos iramban 9. már lecsúszott a dobogóról, de csak egy karnyújtás választja el a 600M dolláros határtól. Múlt héten a negyedik helyen végzett 4,7 millió dollárral a kasszáknál.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.