Oscar

Oscar-díj nélküli színészek

A hőn áhított Oscar-szobor még nem jött össze.

Meryl Streep, Jack Nicholson, Daniel Day Lewis. Csak pár olyan filmsztár, akik legalább egyszer, de inkább többször kaptak Oscar-díjat. Félreértés persze ne essék, valamennyien kiváló színészek és meg is érdemlik, hogy alakításukat jutalmazza az Amerikai Filmakadémia, ugyanakkor rengeteg, a szakma és a közönség által egyaránt imádott színészt és színésznőt ismerünk, akik, bár sokszor lettek jelölve, még egyszer sem foghatták kezükbe az arany szobrocskát.

Sztárok, akik még nem kaptak Oscart

Hasonló témában keressétek fel a THEGG YouTube-csatornáját, és ha arra jártok, ne felejtsetek el feliratkozni, és kapcsoljátok be az értesítéseket is, hogy elsők között értesüljetek a hírekről.

Glenn Close

Gondolom nem kell bemutatni Glenn Close-t, akit legtöbben a 101 kiskutyából, a Támad a Mars!-ból vagy épp Az elnök különgépéből ismernek. Ezek meleltt még számos kevésbé közönségkedvenc filmben nyújtott szintén kiemelkedő alakítást, amiért 1983 óta 7-szer jelölték Oscarra, ebből ráadásul 4-szer legjobb női főszereplőre, ám díjra egyik jelölést sem sikerült váltania. Legutóbb erre tavaly lett volna esélye A férfi mögött című drámában játszott főszerepéért, az Akadémia viszont inkább Olivia Colmannak ítélte a szobrot.

Amy Adams

Amy Adams annyiszor bizonyította már be, hogy az egyik legkiválóbb hollywoodi színésznő, hogy szinte összeszámolni is nehéz, és ezt bizonyára az Akadémia is tudja, hiszen a 45 éves színésznőt eddig 6-szor jelölték Oscarra. Igaz, ebből csak egyszer főszerepre, az Amerikai botrányért, amiben Christian Bale feleségeként nyújt parádés alakítást. Érdekesség, hogy legutóbbi jelölését is Christian Bale feleségének szerepéért kapta. Ez a film a tavalyi Alelnök volt, amiben a minden hájjal megkent amerikai alelnök, Dick Cheney mellett kitartó Lyenne Cheney-t játszotta. Adamst emellett számos kiváló mellékszerepben láthattuk már, a Kételytől a The Masterig, de a legtöbben talán Lois Lane-ként ismerik a nagyvászonról.

Liam Neeson

Liam Neeson

A mai tinédzserek számára Liam Neeson a rosszarcú apuka vagy rendőr aki megy és kinyír mindenkit, csak egy kicsit kevésbé menő módon, mint ahogy manapság azt Keanu Reeves teszi. Pedig Neeson az egyik legsokoldalúbb színész, aki a legtöbb műfajban kipróbálta már magát. Legismertebb szerepei között van Qui-Gon Jinn, Ra’s Al és persze Brian Mills az Elrabolva-trilógiából. Legkiválóbb alakítása viszont a mai napig az egyetlen Oscar-jelölését is eredményező főszerep, Oscar Schindler az 1993-as Schindler listájából. Ez elindíthatta volna Neesont a komolyabb drámai szerepek felé, de ő inkább a blockbusterek felé vette az irányt. A 2010-es években már szinte csak egykaptafára forgatott gyilkolászós akciófilmekben láthattuk, amikkel szépen be is skatulyázta magát a filmvilágban, így egyelőre kevés az esély rá, hogy rövid időn belül újabb nagy filmszereppel bizonyíthatná, mennyire kiváló színész is valójában.

Robert Downey Jr.

Mindenki kedvenc Vasembere, aki mostanában Dr. Dolittle-ként állatkodik, valójában sokkal jobb színész, mint amennyire azt a legtöbb filmjében meg tudja mutatni. Eddig ugyan csak kétszer jelölték Oscarra, viszont mindkét alakítása emlékezetes és kiemelkedő volt. 1992-ben a Chaplin című életrajzi drámában sikerült a megszólalásig hasonlóvá válnia a világhírű komikushoz, 2008-ban pedig a Trópusi vihar afro-amerikai katonát játszó ausztrál színészét, Kirk Lazarust formálta meg parádésan, ám sajnos pont úgy járt, ahogy a karaktere is fogalmaz: „Oscar bácsi nem gyütt”.

Harrison Ford

Harrison Ford

Harrison Fordot valószínűleg két szerepe miatt ismeri a világ, pláne, hogy hiába 77 éves, Han Solot és Indiana Jonest még mindig ő tudja csak igazán eljátszani – más kérdés, hogy szükség van-e erre. Persze volt ő Rick Deckard is a Szárnyas fejvadászban, és emlékezetes alakítást nyújtott többek között A szökevényben is, Oscar-jelölést viszont mégis egy 1985-ös krimi, A kis szemtanú főszerepéért kapott, amiben egy beépült rendőrként próbál megoldani egy gyilkosságot az Amishok között. Harrison Ford ettől viszont nem tűnik csüggedtnek, valószínűleg sokkal jobban szereti a közönség rajongását, mint a díjakat, ráadásul mai napig aktív. A színészt legközelebb A vadon hívó szavában láthatjuk, amiben egy nem túl acélosan meganimált  bundás kutyával kalandozik.

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes sokban hasonlít Liam Neesonhoz, és nem csak abban, hogy egymás riválisát alakították a Schindler listájában, majd A titánok harcában, de abban is, hogy a komolyabb filmek mellé számos blockbuster is becsúszott, amikben hasonlóan lubickolnak. Fiennes karrierje mégis sokkal változatosabb szerepekkel bővelkedik, elég, ha eszünkbe jut A vörös sárkány Francis Dolarhyde-ja, a Harry Potter-sorozat Voldemortja, A felolvasó Michael Berg-je, a Schindler listája Amon Goeth /Ámon Gőt-je vagy Az angol beteg Almásy grófja. Egész karrierjét tekintve szinte nevetséges, hogy csupán az utóbbi kettőért kapott Oscar-jelölést, és még azokat sem váltotta díjra. Liam Neeson-nel ellentétben, Ralph Fiennes esetében nagyon is van esély rá, hogy idővel megítélik neki a jól megérdemelt szobrot.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Morgan Freeman és Will Smith mellett sokak kedvenc afro-amerikai színésze Samuel L. Jackson, és nem is ok nélkül. Nick Fury, Mace Windu, Mr. Glass, John Shaft és még sorolhatnánk különleges, szórakoztató karaktereit, nem is beszélve visszatérő, trágár szállóigéiről (motherfucker). madafaka bevágás
Oscarra viszont csak egyetlen egyszer jelölték, az 1994-es Ponyvaregény Jules nevű karakterének megformálásáért. Ám ezt a szobrocskát is elhappolták előle, ugyanis Martin Landau kapta a Lugosi Bélaként nyújtott alakításáért az Ed Woodban. Samuel L. Jackson azonban nem az a színész, aki ettől összeomlana, 71 éves kora ellenére olyan lendülettel és humorral tölti meg a vásznat, mint senki más. Idén többek között a Sokkal több mint testőr folytatásában láthatjuk újra a színészt, a mocskos szájú bérgyilkos szerepében.

Total
192
Shares
Previous Article

Sztori előzetest kapott a Sackboy: A Big Adventure

Next Article
Gal Gadot

Gal Gadot kapta Egyiptom királynőjének szerepét az új Kleopátra-filmben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!