Főoldal Filmek Novembertől jön a Netflix olcsóbb, de reklámokkal tűzdelt csomagja
Filmek

Novembertől jön a Netflix olcsóbb, de reklámokkal tűzdelt csomagja

A Netflix bejelentette, mikor és milyen árral érkezik a reklámos csomag.

328
Netflix

Sokan nem hitték el, de a Netflix meglépte. A legnagyobb streaming szolgáltató végre bejelentette az olcsóbb, de hirdetéssel támogatott csomag megjelenési dátumát, valamint részleteket közölt arról, hogy pontosan mit is tartalmaz majd ez az alacsony árral kínált előfizetői csomag.

A streaming szolgáltató már egy ideje dolgozik egy reklámokkal támogatott díjcsomagot, minap végül a Netflix hivatalosan is bejelentette, hogy az új “Basic with Ads” felhasználói csomag november 3-án, 9 órakor (PT) jelenik meg. Az új csomag havi 6,99 dollárba kerül, és az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Koreában, Mexikóban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban lesz elérhető.

A Basic with Ads csomag 720p/HD felbontásra lesz korlátozva, ugyanúgy, mint a Netflix Basic csomagjai. A vállalat szerint a felhasználók óránként átlagosan 4-5 percnyi reklámra számíthatnak, amelyek 15 vagy 30 másodpercesek lesznek. A reklámok a műsorok és filmek előtt és közben fognak lejátszódni.

A Netflix azt is elárulta, hogy néhány film és tévéműsor nem lesz elérhető a licenszkorlátozások miatt, bár a közleményben úgy fogalmaztak, hogy még dolgozik ezen a fronton. Továbbá a felhasználók nem lesznek képesek letölteni a címeket, magyarul internetes hozzáférésre mindenképpen szükség lesz.

A vállalat hónapok óta pedzegette az új, reklámokkal támogatott csomagot a katasztrofális pénzügyi eredmények és a zsugorodó előfizetés-növekedés után. Más streaming szolgáltatások, mint például a Peacock és a Paramount+ már kínálnak reklámokkal támogatott csomagokat, és a Disney+ is dolgozik egy olcsóbb, reklámokkal tűzdelt csomag bevezetésén.

Hogy ez az olcsóbb ajánlat átcsábítja-e a felhasználókat a Netflixre, nehéz megmondani most, de a mostani lépés is jól mutatja, hogy a vállalat mindent megtesz azért, hogy növelni tudja a felhasználók táborát.

Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...