Főoldal Sorozatok Noah Hawley megnyugtatta a rajongókat, hogy az FX Alien nem limitált sorozat lesz
Sorozatok

Noah Hawley megnyugtatta a rajongókat, hogy az FX Alien nem limitált sorozat lesz

Egy nagy átfogó tervet dolgoztak ki az Alien-sorozathoz.

397
Alien

Noah Hawley, az Alien-tévésorozat showrunnerje több évadból álló tervvel kecsegtette a rajongókat. A Fargo és a Légió alkotója dolgozik a franchise első élőszereplős tévésorozatán, amely egyben előzménytörténet is lesz; harminc évvel az 1979-es eredeti film eseményei előtt játszódik a Földön.

A szünet után hamarosan folytatódik a munka, de még a Collider kérdésére Hawley a hosszú távú tervekről mesélt. Hawley úgy vágott bele az egészben, hogy többévados sorozatot gyárt az FX-nek, vagyis nem állnak le egy limitált sorozattal. Évről évre szeretné fokozni a narratívát, új történeteket kidolgozni, de a végtelenségig nem akarják elhúzni a sztorit.

A Légióval kapcsolatban úgy éreztem, hogy kaptam egy három felvonásos szerkezetet, amiről nem tudtam, hogy három vagy öt évad lesz, vagy bármennyi, de valahogy tudtam, hogy van eleje, közepe és vége. És itt hasonlóan állok hozzá, hogy egy visszatérő sorozatra vágynak, nem pedig egy limitált sorozatra. Volt egy ötletem, ami izgatott, és láttam, hogy egyik évről a másikra miként fejlődik. Ez volt az a pont, amikor nem egy szentírást vagy egy vázlatot kellett bemutatnom, hanem azt mondtuk, hogy ‘nagyvonalakban ez az első rész, ez a második és végül ide jutunk el’.

Noah Hawley

Részletekbe nem bocsátkoztak, de Hawley néhány alap dolgot megosztott a sorozat cselekményéről. A showrunnner kijelentette, hogy sorozata visszatér a franchise eredeti mitológiájához, szemben a Prometheus Tervezők eredetével és a mesterséges intelligencia fejlődésével. Ugyanakkor drasztikus lépésre is elszánták magukat a készítők, hiszen elhozzák a Földre a Xenomorphokat. (Az Alien vs. Predator nem kánon, tekintsünk el a két crossover filmtől.)

A sorozat főszereplői Sydney Chandler, Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis, Adarsh Gourav, Kit Young és Timothy Olyphant, akik a katonákból, vezérigazgatókból és szintetikus androidokból álló társaságot erősítik.

Alien
Forrás: 20th Century Fox
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események