Főoldal Sorozatok Noah Hawley elárulta, miben lesz más az Alien élőszereplős sorozata a mozifilmekhez képest
Sorozatok

Noah Hawley elárulta, miben lesz más az Alien élőszereplős sorozata a mozifilmekhez képest

Nagy izgalom övezi az Alien első élőszereplős sorozatát, amiben a Földre hozzák a Xenomorphokat.

1.4k
Alien
Forrás: 20th Century Fox

A Fargo showrunnerje, Noah Hawley elmondta, miben lesz más az Alien készülő tévésorozata a filmektől, és miért akarta felrázni a franchise-t azzal, hogy a Xenomorphokat elhozza a Földre.
Az FX közelgő Alien-tévésorozata óriási izgalmat kelt, különösen Noah Hawley-val az élen.

Végül is, ő már bizonyította, hogy a televíziózás egyik legnagyobb tehetsége, aki olyan sikerek élére állt, mint a Fargo és a Légió. A műsorról eddig nagyon kevés információ látott napvilágot, bár tudjuk, hogy a Földön játszódik majd a közeljövőben, a franchise ikonikus női szereplője nélkül.

A Slash Film interjúztatta a készítőket az Austin Filmfesztiválon, amelyben Hawley kifejtette, miért döntött úgy, hogy a Xenomorfokat elhozza a Földre, de azt is elárulta, hogy az eredeti film egyik jelenete mély benyomást keltett benne, ami szerepet játszott abban is, hogy elkészítse ezt a sorozatot.

Nézd, egy kétórás filmet fel lehet építeni, aztán már csak arról szól, hogy ‘túl fogják-e élni?’. De ha sorozatot készítesz, akkor ezt nem tudod fenntartani. Még ha 60%-ban a legjobb akció-horror van képernyőn a televízióban, akkor is ott van a maradék 40%, és felmerül a kérdés, hogy ‘mégis mit csinálnak ezek?’ Volt néhány korai beszélgetésem Peter Rice-szal, aki a Foxnál, majd az első pár évben a Disney-nél dolgozott, és ő vezette az összes televíziós sorozatot, és azt mondta: ‘Az Alien olyan, ami mindig egy űrhajón vagy börtönben játszódik. Mi lenne, ha most máshogy csinálnánk?

Ekkor merült fel az ötlet, hogy a cselekmény ezúttal ne a sötét űr mélyén egy űrhajón vagy egy katonai létesítményen játszódjon, hanem a Földön. “És a sci-fi mindig azt a kérdést feszegeti, hogy az emberiség megérdemli-e a túlélést? Szóval ez egy nagyon érdekes kérdésnek tűnik, amit tovább kell vizsgálnunk.” Egy filmben működik, hogy a legénységet egymás után vadássza le az idegen, ám egy sorozatnál ez már nem működik. Más dolgokat kell vizsgálni, például azt, hogy életünkben milyen szerept játszik a vállalat technológiája.

Visszatérve arra a bizonyos pillanatra Ridley Scott eredeti filmjéből, Hawley inspirációként használta fel azt, amikor Ian Holm karakteréről, Ash-ről kiderült, hogy android. Végezetül a Xenomorphok életciklusához hasonlította a mozifilmeket. “És akkor mindig a lény életciklusát utánozzák a filmekkel, igaz? Kibújnak a tojásból, lassan megjelennek a Facehuggerek, és az események felgyorsulnak… Érted, hogy miről beszélek? És persze, horrorfilmek esetében szerintem is remek dolgok, hogy így építkeznek. Szóval megoldást találtam arra, hogy miként újítsam meg ezt a formulát és játsszak vele.”

Rengeteg potenciál maradt még a sorozatban, és bár sok kritikát kapott a franchise Scott előzményfilmjei után, bízunk benne, hogy az élőszereplős sorozattal és Fede Álverez jövőre érkező Alien: Romulus filmjével rátalálnak a helyes útra.

Alien Xenomorph
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események