Wide Screen
Image default
Filmek

Nincs többé a Fox, a Disney átnevezte a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Pictures stúdiókat

A Disney nemcsak hogy felvásárolta a 20th Century Fox stúdiót, de még át is nevezi. Ennyi volt. Kész.

A Disney nemcsak hogy felvásárolta a 20th Century Fox stúdiót, de még át is nevezi. Ennyi volt. Kész.

A történet több sebből is vérzik, mert mikor 2019 márciusában a felvásárlás a végéhez ért, a Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Iger szavai szerint a Fox, mint brand továbbra is megmarad, vagyis a Disney hiába vásárolta meg a Foxot, azokat a filmeket, amiken a Fox dolgozik, az ő nevük alatt fogják bemutatni.

A The Walt Disney cég lesz maga a társaság, azonban még mindig vannak olyan vállalatok, különösen a filmrészletnél, hogy a Fox nevet használják.
Bob Iger

Ehhez képest most a Disney szeretné teljesen a múlttá egyenlővé tenni a Foxot, mert a Variety értesülései szerint a mikiegeres cég dobja a Fox nevet két stúdió nevéből is, ezek a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Studios. A jövőben a 20th Century Studios és a Searchlight Pictures nevekkel fog hivatkozni a két stúdióra, és ezt vizuálisan éreztetni fogják, hiszen a fanfárokat is ezek alapján módosítják. Nagy változásról nincs szó, mindössze törlik a Fox neveket a logókból.

Egyelőre még nem tudni, hogy ez miben érinti majd a Fox tévétársaságokat (a 20th Century Fox Television és a Fox 21 Television Studios), azoknál maradhatnak-e a régi elnevezések, vagy ezeknél is száműzik a Foxot. Egy kis érdekesség, hogy röviddel az egyesülés előtt a Fox Corporation vállalatba sűrítette a cégeket, köztük a Fox Broadcasting Company, a Fox News, Fox Sports és a Fox Television Stations Group cégeket is, és mindezt azért, hogy így játszik ki az egyik amerikai törvényt, ami megtiltja hogy társaság monopol helyzetbe kerüljön. A Szövetségi Kommunikációs Bizottság kimondja, hogy a fő négy szolgáltató, a Fox, az ABC, az NBC és a CBS egyesülése tilos.

A Fox Corporation vállalat többségi tulajdonosa nem a Disney, hanem a Fox’s Hollywood, és csak bérbe adták a csatornát a Disneynek, viszont ezzel az átnevezéssel a Disney beverte az utolsó szöget is a Fox koporsójába, csak az emlékekben él majd tovább Hollywood legrégebbi stúdiójának emléke.

Még több a témában...

A Disney fontolgatja, hogy a Mulan egyenesen digitálisan legyen elérhető, hogy ezzel maximalizálják a bevételeket

Kévés Bence Mihály

Hamarosan elkezdődhetnek a Disney-féle A majmok bolygója-film munkálatai

Vigh Martin

A Disney a Hókirálynő élőszereplős film feldolgozásán dolgozik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat