20th Century Fox

Nincs többé a Fox, a Disney átnevezte a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Pictures stúdiókat

A Disney nemcsak hogy felvásárolta a 20th Century Fox stúdiót, de még át is nevezi. Ennyi volt. Kész.

A Disney nemcsak hogy felvásárolta a 20th Century Fox stúdiót, de még át is nevezi. Ennyi volt. Kész.

A történet több sebből is vérzik, mert mikor 2019 márciusában a felvásárlás a végéhez ért, a Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Iger szavai szerint a Fox, mint brand továbbra is megmarad, vagyis a Disney hiába vásárolta meg a Foxot, azokat a filmeket, amiken a Fox dolgozik, az ő nevük alatt fogják bemutatni.

Ehhez képest most a Disney szeretné teljesen a múlttá egyenlővé tenni a Foxot, mert a Variety értesülései szerint a mikiegeres cég dobja a Fox nevet két stúdió nevéből is, ezek a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Studios. A jövőben a 20th Century Studios és a Searchlight Pictures nevekkel fog hivatkozni a két stúdióra, és ezt vizuálisan éreztetni fogják, hiszen a fanfárokat is ezek alapján módosítják. Nagy változásról nincs szó, mindössze törlik a Fox neveket a logókból.

Egyelőre még nem tudni, hogy ez miben érinti majd a Fox tévétársaságokat (a 20th Century Fox Television és a Fox 21 Television Studios), azoknál maradhatnak-e a régi elnevezések, vagy ezeknél is száműzik a Foxot. Egy kis érdekesség, hogy röviddel az egyesülés előtt a Fox Corporation vállalatba sűrítette a cégeket, köztük a Fox Broadcasting Company, a Fox News, Fox Sports és a Fox Television Stations Group cégeket is, és mindezt azért, hogy így játszik ki az egyik amerikai törvényt, ami megtiltja hogy társaság monopol helyzetbe kerüljön. A Szövetségi Kommunikációs Bizottság kimondja, hogy a fő négy szolgáltató, a Fox, az ABC, az NBC és a CBS egyesülése tilos.

A Fox Corporation vállalat többségi tulajdonosa nem a Disney, hanem a Fox’s Hollywood, és csak bérbe adták a csatornát a Disneynek, viszont ezzel az átnevezéssel a Disney beverte az utolsó szöget is a Fox koporsójába, csak az emlékekben él majd tovább Hollywood legrégebbi stúdiójának emléke.

Total
7
Shares
Previous Article
Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk

Will Smith és Martin Lawrence is igent mondott a Bad Boys 4. részre

Next Article
John Wick

Akár már a jövő évben érkezhet a John Wick-sorozat

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!