Nicolas Cage

Nicolas Cage fogja játszani Drakulát Nicholas Hoult mellett Chris McKay rendező készülő Renfield című szörnyfilmjében

10 év idő után ez lesz Nicolas Cage legnagyobb szerepe.

Nicolas Cage fogja életre kelteni az ikonikus vámpírt, Drakulát a Universal Pictures készülő szörnyfilmjében, a Renfield című szörnyfilmben. Azt már korábban megtudtuk, hogy Nicholas Hoult alakítja Drakula hírhedt lakáját, R. M. Renfieldet, aki Bram Stoker eredeti regényében a gróf mellett tűnt fel, és az ő szemszögéből ismerhetjük meg Drakula történetét. A film állítólag napjainkban játszódik, de filmről egyelőre nem sokat tudni.

Úgy tudjuk, hogy a Renfield egyfajta eredettörténet lesz, így valószínű, hogy a címszereplővel még akkor találkozunk a filmben, amikor Drakula első angol otthonától, Carfax-tól nem messze egy elmegyógyintézet rabja volt. A filmet Chris McKay rendezi, Robert Kirkman eredeti története alapján, a forgatókönyvet pedig Ryan Ridley írja.

Az eredeti regény során R. M. Renfieldről azt hiszik, hogy téveszmékben szenved, de később kiderül, hogy valójában maga a legendás vámpír, Drakula gróf hatása alatt áll. Magáról a filmről meglepően kevés információt osztott meg a stúdió (a film cselekményéről gyakorlatilag semmit sem árultak el), és jelenleg nem tudni, hogy pszichológusa, Dr. John Seward szerepel-e a filmben, vagy egyáltalán feltűnik-e benne.

Nicolas Cage neve egy rövid időre majdnem feledésbe merült az elmúlt években, de utóbbi időben egyre több szerepet vállal – és legutóbb még arról is beszélt, ha teheti, élete végéig színészkedni szeretne. Legutóbb a Pig című filmben nyújtott főszerepéért elsimerő kritikákat kapott. Legközelebb Tom Gormican rendezőtől A hatalmas tehetség elviselhetetlen súlya című akció-vígjátékban kap szerepet a nagyvásznon.

A Renfield szerepe egyben a nagy hollywoodi stúdiókhoz való visszatérést is jelenti Cage számára, akinek utolsó nagy stúdiófilmje A szellemlovas 2 – A bosszú ereje volt 2011-ben. Azóta elsősorban érthetetlen és gyakran kifejezetten furcsa indie filmekben szerepelt a sztár.

Eközben pedig a Universal stúdió tovább növeli a saját Szörnyuniverzumát, és A láthatatlan ember sikeres újragondolása után hamarosan elkészül A farkasember legújabb változata, mellette pedig érkezik a címben szereplő Renfield is.

Total
2
Shares
Previous Article
Pókember: Nincs hazaút

A Bosszúállók: Végjáték óta nem kelt el annyi jegy elővételben, mint a Pókember: Nincs hazaút című filmre

Next Article
Pókember: Nincs hazaút

Pókember: Nincs hazaút: Tom Holland "nagyon erőszakos" harci jeleneteket ígér

Related Posts