Főoldal Filmek Nicolas Cage fogja játszani Drakulát Nicholas Hoult mellett Chris McKay rendező készülő Renfield című szörnyfilmjében
Filmek

Nicolas Cage fogja játszani Drakulát Nicholas Hoult mellett Chris McKay rendező készülő Renfield című szörnyfilmjében

10 év idő után ez lesz Nicolas Cage legnagyobb szerepe.

170
Nicolas Cage

Nicolas Cage fogja életre kelteni az ikonikus vámpírt, Drakulát a Universal Pictures készülő szörnyfilmjében, a Renfield című szörnyfilmben. Azt már korábban megtudtuk, hogy Nicholas Hoult alakítja Drakula hírhedt lakáját, R. M. Renfieldet, aki Bram Stoker eredeti regényében a gróf mellett tűnt fel, és az ő szemszögéből ismerhetjük meg Drakula történetét. A film állítólag napjainkban játszódik, de filmről egyelőre nem sokat tudni.

Úgy tudjuk, hogy a Renfield egyfajta eredettörténet lesz, így valószínű, hogy a címszereplővel még akkor találkozunk a filmben, amikor Drakula első angol otthonától, Carfax-tól nem messze egy elmegyógyintézet rabja volt. A filmet Chris McKay rendezi, Robert Kirkman eredeti története alapján, a forgatókönyvet pedig Ryan Ridley írja.

Az eredeti regény során R. M. Renfieldről azt hiszik, hogy téveszmékben szenved, de később kiderül, hogy valójában maga a legendás vámpír, Drakula gróf hatása alatt áll. Magáról a filmről meglepően kevés információt osztott meg a stúdió (a film cselekményéről gyakorlatilag semmit sem árultak el), és jelenleg nem tudni, hogy pszichológusa, Dr. John Seward szerepel-e a filmben, vagy egyáltalán feltűnik-e benne.

Nicolas Cage neve egy rövid időre majdnem feledésbe merült az elmúlt években, de utóbbi időben egyre több szerepet vállal – és legutóbb még arról is beszélt, ha teheti, élete végéig színészkedni szeretne. Legutóbb a Pig című filmben nyújtott főszerepéért elsimerő kritikákat kapott. Legközelebb Tom Gormican rendezőtől A hatalmas tehetség elviselhetetlen súlya című akció-vígjátékban kap szerepet a nagyvásznon.

A Renfield szerepe egyben a nagy hollywoodi stúdiókhoz való visszatérést is jelenti Cage számára, akinek utolsó nagy stúdiófilmje A szellemlovas 2 – A bosszú ereje volt 2011-ben. Azóta elsősorban érthetetlen és gyakran kifejezetten furcsa indie filmekben szerepelt a sztár.

Eközben pedig a Universal stúdió tovább növeli a saját Szörnyuniverzumát, és A láthatatlan ember sikeres újragondolása után hamarosan elkészül A farkasember legújabb változata, mellette pedig érkezik a címben szereplő Renfield is.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Flash - A Villám
Filmek

A Flash: A Villám rendezője spoilert dobott, mert felfedte az egyik legnagyobb vendégszereplőt

A rajongók nagyon pipák lesznek, amiért Andy Muschietti leleplezte az egyik legnagyobb...

Renfield
Előzetesek

A Renfield utolsó előzetese egyszerre lett vicces és nagyon véres

A Renfield utolsó nagy előzetese már magyar szinkronos formában is elérhető.

Renfield
Előzetesek

Nicolas Cage egy átkozottul ijesztő Drakulát alakít a Renfield véresen vicces első előzetesében

Nicolas Cage zseniális Drakula lesz a Renfield első előzetese alapján.