x
Close


Közelgő események

Filmek

Nézzétek meg és döntsetek, hogy a Fekete Özvegy alternatív befejezésével jobb búcsút kapott volna Natasha Romanoff?

Kikerült a világhálóra a Fekete Özvegy alternatív befejezése.

Nézzétek meg és döntsetek, hogy a Fekete Özvegy alternatív befejezésével jobb búcsút kapott volna Natasha Romanoff?
  • PublishedAugust 12, 2021

Július elején végre bemutatták a Fekete Özvegy című filmet. Bő 10 évvel azután, hogy a Vasember 2.-ben Scarlett Johansson bemutatkozott Natasha Romanoff szerepében, most utolsó küldetésére vállalkozott az Özvegy. Egyfelől az önálló résszel tisztelegtek a karakter előtt, aki feláldozta magát a Bosszúállók: Végjátékban, másrészről betekintést kaptunk Nat sötét, titokzatos múltjába, amire már annyi utalást kaptunk, de még nem volt alkalmunk megismerni.

A film elején kapunk egy rövid kis betekintést Natasha gyerekkorába. A család Ohióban él, az apa szerepében Alekszej (David Harbour), az anyát Melina (Rachel Weisz) és a testvér szerepét Yelena (Florence Pugh) játszotta. Egy boldog amerikai álom reményében próbálták maguk mögött hagyni a Vörös Szobát, de hirtelen az álom szertefoszlik, amikor a gonosz Drejkov (Ray Winstone) erőszakkal hazahívja a „családot” a Szovjetunióba.

Natashát elszakítják családjától, de a film későbbi cselekménye összehozza a családot, hogy közös erővel vessenek véget a gonosz Drejkov uralmának és a Vörös Szoba programjának. Főhőseink a fináléban felszabadítják a fekete özvegyeket, legyőzik a gonoszt, Natasha pedig felvezeti a Bosszúállók: Végtelen háborút. Azzal végződik a kaland, hogy Natasha kicsúszik Ross tábornok karmából, majd a Quinjet fedélezetén elindul kiszabadítani Amerika Kapitány barátait, akiket az Amerika kapitány: Polgárháború végén börtönbe vetettek.

A film azonban kapott egy alternatív befejezést, amiben Natasha felkeresi gyerekkori otthonát, Ohióba utazik. A jelenet azután játszódott volna, hogy Nat elhagyja Európát, hogy újra találkozzon a Bosszúállókkal. Nem tudni, hogy miért vágták ki a jelenetet, de mióta megjelent, sokak szerint ezzel szebb lett volna a karakter búcsúja. Azzal érvelnek, hogy hatásosabb lett volna, ha Ohióba visszamegy és találkozik a kislánnyal, szemben a moziban látott jelenettel, ami Nat további kalandjait vezeti fel – amiket már láttunk, ismerjük őket -, de tekintettel az utolsó filmre, ezzel hatásosabb és szebb lett volna a lezárás.

A búcsú nem úgy sikerült, ahogy Johansson és a Disney szerette volna. A nagyon erős kezdés után pokoli nagyot zuhant a film nézettsége a második hétre, sőt, a színésznő a stúdiót is beperelte, amiért szerződést szegtek. A kontraktus szerint Johansson a box office adatok után kapta a fizetést, és azzal, hogy pontosan egy napon mutatták be a filmet a mozikban és a Disney+ streamingszolgáltatón, becslések szerint 50 millió dollártól esett el Johansson.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.