Főoldal Filmek Nem valószínű, hogy Dakota Johnson újra eljátszaná Madame Web karakterét
Filmek

Nem valószínű, hogy Dakota Johnson újra eljátszaná Madame Web karakterét

Nem meglepően a színésznő tetszését sem nyerte el a film végső változata.

429
Madame Web

A Madame Web nem kétséges, hogy az idei év legnagyobb bukása, s egyben legrosszabb filmje is lehet, bár nemsokára versenybe szállhat vele Kraven, a vadász és Venom 3. is, mindkettő szintén a Sony égisze alatt. A stúdió saját, pókember nélküli pókverzuma amekkora tervekkel indult, annyira nem halad semerre sem, csakúgy mint a Madame Web kusza történetfolyama, melyről kritikánk itt olvasható. A főszerepet alakító Dakota Johnsontól már előtte sem lehetett túl sok jót hallani róla, mostmár viszont egyértelműen kételkedik benne, hogy valaha is elvállalna még egy ilyen filmet.

„Sajnos nem lepett meg, hogy így alakultak a dolgok.” – nyilatkozta a Bustle-nek. „A filmkészítés nagyon nehéz, s ezeknél a nagy (blockbuster) filmeknél – sőt egyre gyakrabban a kis költségvetésűeknél is, ami még ijesztőbb számomra – a döntéseket bizottságok hozzák, a művészet pedig elvész. A filmeket egy filmkészítő és a körülötte lévő művészek, egy kreatív csapat készíti. Nem lehet algoritmusok és számok szerint alkotni. Egy ideje úgy érzem, hogy a közönség nagyon is okos, a producerek pedig elhitették magukkal, hogy ez nem így van. A közönség mindig képes lesz kiszagolni a baromságokat. Ha elkezdenek majd a mesterséges intelligencia segítségével filmeket gyártani, rohadtul nem akarják majd látni őket.”

A Madame Web még három héttel a premier után sem érte el a százmilliós bevételi határt, a legtöbb értékelés pedig leginkább a föld alá tiporná, ha lehetne. Johnson nyilatkozatai szerint ő az elején egy teljesen másik filmre írt alá, ami végül elveszett a rengeteg megfelelési kényszert kielégítő ötlet között, melyekből aztán megszületett a mozis verzió.

„De mindenképpen egy különleges élmény volt számomra, hogy elkészíthettem a filmet. Még sosem vettem részt hasonlóban. Valószínűleg nem is fogok, mert valahogy nekem nincs értelmem ebben a világban. Mostmár ezt is tudom. De ebben a szakmában néha aláírsz valamire, aztán megcsinálod, s ahogy benne vagy egy teljesen más valami kerekedik belőle. S megkérdezed magadtól, hogy ‘várjunk, egy percet, mi van?’. Ez az egész egy tanulságos élmény volt, s bár nyilván nem jó részese lenni valaminek, amit így darabokra szaggatnak, de hazudnék, ha azt mondom, hogy nem értem meg.”

Egyelőre egy újabb Madame Web közel sincs kilátásban, a Sony pedig csak reménykedhet, a Kraven, a vadász és a Venom 3. tűrhető szereplésében, s bár utóbbinak talán van némi esélye, idén valószínűleg egyetlen szuperhősfilm tarol majd a kasszáknál, ez pedig a Deadpool & Rozsomák.

Madame Web
Forrás: Sony Pictures
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

2 Hozzászólások

Közelgő események